Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Stort bråk på slottet mellan kungen och Carl Philip: "Skällde ut honom – alla kände till"

13 feb, 2024, 15:00 
Kungen och prins Carl Philip
Alla inom hovet känner till bråket mellan kungen och prins Carl Philip – här är detaljerna.
Annons

Prins Carl Philip är känd som en mild, försynt person. Men under den lugna ytan finns ett temperament värt namnet.

Det har hans pappa kungen fått känna på, kan vi på Svensk Dam nu berätta.

Här fångas Sofia och Carl Philip på film – mitt i stan!Brand logo
Här fångas Sofia och Carl Philip på film – mitt i stan!

Stort bråk mellan Carl Philip och kungen

Det är Johan T Lindwall, vår chefredaktör och skribent, som avslöjar detta i sin bok om Carl Philip, Carl Philip – Prinsen som inte fick bli kung.

Kungen och prins Carl Philip
Carl Philip har läst lusen av sin pappa!TT

Bakgrunden är en sällsynt seglivad skandal. I samband med släppet av boken Den motvillige monarken drogs hela kungahuset i smutsen, och Carl Philip uppskattade inte det han fick läsa.

Annons

Boken, som skrevs av Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer och presenterade tidigare okända detaljer om kungens privatliv. Bland annat la författarna fram ganska uppseendeväckande uppgifter om att kungen ska ha varit på stripp- och sexklubbar.

Avslöjat – detta handlade bråket om

Carl Philip reagerade starkt, kan vi avslöja. Han skällde ut sin far så att det ekade i korridorerna på kungliga slottet.

”Carl Philip som dittills hade haft den största respekt för sin far tog oerhört illa vid sig av de anklagelser som riktades mot familjens stora förebild. Det som sårade Carl Philip allra mest var på det sätt mamma Silvia blev utsatt och Carl Philip kunde inte tåla det. Han skällde ut sin pappa vid flera tillfällen hemma på slottet och alla inom hovförvaltningen kände till prinsens ilska gentemot sin far", skriver Johan T Lindwall.

”Carl Philip var den som stod sin mor närmast och han kunde inte förlåta det som pappa kungen hade utsatt familjen för. Det var en total, offentlig förödmjukelse.”

Det här har också legat kvar och pyrt hos Carl Philip. Han har haft svårt att gå vidare och förlåta sin far.

”Efter allt som varit kring pappa kungen under hösten gick nu familjen in i ett nytt år och alla var överens om att de var tvungna att starta om. Carl Philip var fortfarande oerhört besviken på sin far för det som skett och i perioder pratade han inte med honom", skriver Johan T.

Annons