Máxima och Letizia gästade de kungliga kvinnorna i England

maxima Willem-alexander kate

Vilken pampig dag det blev för flera av Europas kungligheter. Både det spanska och nederländska kungaparet var med under The Garter Service under måndagen.

Både drottning Máxima och kung Willem-Alexander från Nederländerna samt den spanske kungen Felipe och hans drottning Letizia hade ett privat möte med drottning Elizabeth i St George Hall i Windsor Castle under måndagen i samband med Garter Day.

Letizia Felipe Elizabeth

Det var två mycket stiliga par som innan själva ceremonin i kyrkan mötte drottning Elizabeth för att fotograferas. För de bägge kungarna Felipe och Willem-Alexander har tidigare blivit ärade med titeln “Supernumerary, eller Knight of the Garter”, på svenska kallad Strumpebandsorden.

kung Felipe kung Willem-alexander

Första gången kungarna deltog under Garter Day

Men detta var första gången de kunde delta under själva Garter Day i Windsor. Här ovan ser vi det spanska kungaparet och nedan en bild på det nederländska paret.

Elizabeth Maxima Willem-Alexander

Lite senare under dagen samlades stora delar av den brittiska kungafamiljen i Windsor Castle för den otroligt pampiga ceremonien “The Order of the Garter”.

Många kungligheter på plats

Traditionen med The Garter Day går tillbaka 700 år i tiden – av instiftad av kung Edvard III år 1348 – och mycket är sig likt sedan dess. Vi kunde se massor av kungligheter denna gång – förutom drottning Letizia och drottning Maxima – Kate, prinsessan Anne, prins Edward med maka Sophie, prins Andrew och prins William i kyrkan.

Leticia Maxima kate camilla sophie

En härlig samling av eleganta kungliga damer samlades under måndagen i Windsor. Alla klädda i ljusa färger.

Kate och drottning Maxima

Kate bar en vit klänning med mörka revärer från Catherine Walker. Medan drottning Máxima bar en puderrosa outfit från Claes Iversen.

letizia sophie

Drottning Letizia kom i en vit klänning med svart mönster från Cherubina och på huvudet hade hon en liten svart hatt med flor. Prins Edwards eleganta maka Sophie bar en tvåfärgad outfit från Suzannah.

drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth verkade onekligen vara på ett toppenhumör under dagen, vi ser henne här i en hästdragen vagn på väg från kyrkan.

letizia camilla kate

Hertiginnan Camilla kom i en kappa från Anna Valentine, här flankerad av Kate och drottning Letizia som bägge bar väldigt höga klackar.

prins Edward prins William, kung Willem-Alexander, kung Felipe

Prins Edward och prins William ses här tillsammans med kung Felipe och kung Willem-Alexander.

brittiska kungafamiljen

Här en bild från St George Chapel i Windsor, med alla kungligheter på plats, både brittiska och utländska. Först i tåget har vi prinsessan Anne, sedan prins Andrew, prins Edward och prins Charles samt prins William, plus två kungar.

Foto: TT

Det holländska hovet har lagt ut denna film på Instagram, om allt som man måste ha på sig för att klä sig som en riddare av strumpebandsorden.