Styvsonens kritik mot kungen: "Hemsk, unken, sorglig sörja"

22 apr, 2023, 14:04 
AvFelicia Plåt
Kung Charles
Kung Charles körning är den 6 maj. Foto:TT

Kungens meny kritiseras av styvsonen.

Annons

Nu börjar kung Charles och drottning Camillas stora dag att närma sig. De ska krönas den 6 maj framför hela världens ögon i Westminster Abbey i London.

Varningen till kung Charles: ”Svagare än man tror”
Varningen till kung Charles: ”Svagare än man tror”

Förra gången det var kröning i London var 1953 när Charles mor drottning Elizabeth skulle krönas. Vilket var för hela 70 år sedan. Det är mycket som har förändrats från den förra kröningen då Charles har gått ut med att han vill modernisera den. Exempelvis kommer det enbart vara 4000 gäster istället för 8000. Man kommer även modernisera språket så alla tittare kan hänga med under ceremonien.

"En hemsk, unken, sorglig sörja"

Inför kröningslunchen har även Charles och Camilla valt ut en speciell rätt som kommer att stå på menyn. Nämligen en kröningsquiche. Däremot spekuleras det om att en tradition kommer att sitta i. Det ryktas nämligen om att rätten kröningskyckling kommer att serveras till lunchen, vilket den även gjorde 1953. Men alla verkar inte vara helt förtjusta i idéen.

Annons

Matkritikern Tom Parker Bowles, son till Camilla och styvson till Charles ratade nämligen rätten i podden "The News Agents". Han beskrev rätten som "en hemsk, unken, sorglig sörja". Vilket låter som att den inte riktigt faller i hans smak.

– En förskräcklig rätt. Det som under 1950-talet var riktigt tilltalande och förmodligen ganska exotiskt är riktigt vidrigt med moderna mått mätt, säger Tom i podden.

"Sätter fart på magen"

Det finns även två andra smaker i menyn som han kritiserar. Nämligen chili och vitlök. Han tycker inte att de passar sig i den miljön som de kommer befinna sig i, då det kan påverka gästerna negativt.

– Det kan få din andedräkt att stinka, säger Tom och fortsätter:

– Min mamma gillar inte starka kryddor. Ska man gå omkring och träffa en massa människor får man vara försiktig så man inte sätter fart på magen.

Annons