Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svärmor Marie Hellqvists gest för Carl Philip – huset där prinsparet kan vara anonyma

22 aug, 2022, 11:30 
AvIbraheem Alsalman
Väldigt fint! Foto: TT/Instagram

Prinsparet kan verkligen slappna av där!

Annons
Efter hemestern: Det ska Sofia, Carl Philip och barnen göra nuBrand logo
Efter hemestern: Det ska Sofia, Carl Philip och barnen göra nu

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har som bekant ett fullspäckad schema med många kungliga uppdrag. Ibland är deras arbete offentligt, i form av utlandsresor och stora representationsmiddagar, och ibland sitter de på slottskontoret och läser på inför vad som komma skall. Detta samtidigt som prinsparet försöker kombinera den kungliga arbetsbördan med småbarnslivet hemma på Villa Solbacken.

Men de kan, precis som oss andra, landa lite från vardagen och vila upp sig till vad som komma skall. Och för att göra det brukar prinsparet lämna Stockholm och den kungliga uppmärksamheten för att åka till Älvdalen.

För där bor som bekant prinsessans föräldrar, Marie och Erik Hellqvist. Tiden de spenderar där är ovärderlig. Prinsessan växte upp i en solgul enplansvilla, i det lilla samhället Kåtilla, och föräldrarna bor kvar i samma hus. Sofia har genom åren varit ärlig och berättat hur trygg hon känner sig när hon är på hemmaplan. Även systrarna Lina och Sara älskar att vara tillsammans med hela familjen. Prinsparet brukar därför flytta om i sina scheman och så att de också är där samtidigt.

Annons

Mysiga huset där prinsparet kan vara sig själva

I det lilla samhället Kåtilla kan prins Carl och prinsessa Sofia vara sig själva. Här råder total medieskugga och de kan ta med sig barnen till lekparken eller till den lokala Ica-butiken. Vardagliga utflykter som är helt naturliga för andra småbarnsfamiljen men som Carl Philip och Sofia brukar undvika i Stockholm.

– Det gula huset i Kåtilla är verkligen deras andningshål där de kan leva fritt, som vilken småbarnsfamilj som helst, säger Ellen Myrgård, mångårig reporter på Svensk Dam.

Hur som helst så råder det inga tvivel på att Älvdalen ligger prinsparet nära hjärtat och Kåtilla verkar verkligen vara det optimala stället att välja när man vill glömma vardagen för en stund och varva ner.

Foto: TT/Instagram.

Annons