Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svårt cancersjuke Kate vägrar möta Harry: "Hatar honom"

26 mar, 2024, 23:00 
Prinsessan Kate och prins Harry
Prinsessan Kate säger nej till prins Harry: du får inte träffa mig.
Annons

Hela världen lider med prinsessan Kate. Hon fick tyst på månader av spekulationer genom att berätta sanningen om sin långa frånvaro, i ett klipp som setts av miljarder människor.

– I januari genomförde jag en omfattande magoperation i London. Då trodde man att mitt tillstånd inte var cancerogent. Operationen gick bra, men i undersökningar efter operationen upptäckte man cancer, sa Kate i klippet.

Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”Brand logo
Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”

Nu ska Kate genomgå behandling för sin sjukdom. En tuff, prövande tid väntar. Av naturliga skäl kommer prinsessan och hennes familj verkligen inte ha mycket tid och ork över till annat.

Prinsessan Kate vägrar träffa prins Harry

Det inkluderar den pågående fejden med Kates svåger, prins Harry, och dennes make Meghan Markle. Men många ställde sig ändå frågan när beskedet om Kate kom: kan detta leda till en försoning?

Prinsessan Kate och prins Harry
Kommer de någonsin att försonas?

Men enligt vänner till prins William och Kate som The Daily Beast pratat med har prinsparet portat den Kalifornienbaserade brodern.

Annons

– Catherine och William har gjort klart att de vill ha lugn och ro för sig själva och barnen. Ett besök från Harry, med allt drama som det skulle medföra, vore den exakta motsatsen, säger vännen.

– De har förlikat sig med att Harry inte finns i deras liv och är nöjda med att låta saker bero, säger en annan vän.

Enligt brittiska medier blev Harry och Meghan inte förvarnade om Kates cancerdiagnos. De fick höra om det samtidigt som alla vi andra, i och med Kates video. De skrev snabbt ihop ett uttalande, som släpptes via BBC:

"Vi önskar hälsa och läkande för Kate och familjen och hoppas att de kan göra det privat och i fred."

Både Harry och Meghan har delat utelämnade, känslig information om William och Kate. Harry påstod i sina memoarer att William hade fysiskt misshandlat honom i ett bråk.

Meghan, å sin sida, satt i en intervju med Oprah och hävdade att Kate skällde ut henne inför hennes bröllop. Det är alltså djupa sår vi pratar om – saker som inte reds ut i en handvändning.

Annons

"Prins William hatar Harry"

Daily Telegraph rapporterar att William är den mest långsinte av de tu.

"En djupgående försoning mellan de båda paren kommer att hänga på att prins William vill förlåta och gå vidare", skriver tidningen.

Frågan är om detta är en realistisk möjlighet? Enligt Daily Beast har William talat illa om Harry med sina vänner. Han ska ha gått så långt att han sagt att han "hatar" sin lillebror.

– Det är inte så förvånande att Harry inte betyder så mycket för William och Kate just nu. En cancerdiagnos sätter saker och ting i perspektiv, säger kungajournalisten Duncan Larcombe.

Annons