Sveket i den brittiska kungafamiljen – flydde utomlands till sin älskare

Sarah Ferguson

Den brittiska kungafamiljen bär på ett hemskt, mörkt minne.
Se hela drottning Elizabeths gripande tal till nationen
Slå på ljud

Sarah Ferguson, prins Andrews exfru, står fortfarande kungafamiljen nära, trots att hon och Andrew skilde sig redan 1996.

Sarah har till exempel varit en viktig stöttepelare för drottning Elizabeth efter förlusten av prins Philip.

– De har varit på promenader tillsammans i trädgårdarna med drottningens corgis. Sarah är väldigt inkluderad nu när prins Philip är borta, har en källa med insyn sagt till The Sun.

Sarah "Fergie" Ferguson blev övergiven av sin mamma

Sarah bär på sin egen sorg. Hon hade en extremt komplicerad relation till sin mamma, Susan Carrantes.

Så här skrev Sarah i ett brev riktat till sin då avlidna moder, ett brev som publicerades i en bok.

"Nu ser jag tillbaka och tackar dig, förlåter dig och älskar dig mer. Du gav mig styrka att se annorlunda på livet. Jag är övertygad om att jag aldrig hade varit den starka person jag är i dag om jag inte hade försonats med känslan att bli övergiven. Jag hoppas att du kan titta tillbaka och se att du gav mig empati, motståndskraft och självkänsla. Jag förlåter dig helt och hållet", skrev Sarah i brevet.

När Sarah var en ung flicka blev mamma Susan upp över öronen förälskad i Héctor Barrantes, en argentinsk hästpolospelare. Hon lämnade sin make, sin familj och flyttade till Sydamerika för att vara med sin nya kärlek.

– Mamma kom tillbaka från en resa till Sydamerika, gick in på gården och sa till min pappa, som inte förstod något: Jag tänker lämna. De skrek på varandra och sedan försvann hon bara, har Sarah sagt i en intervju.

Utvecklade ätstörningar

Sarah har beskrivit hon skyllde mammans beslut att lämna familjen på sig själv. Som en konsekvens drabbades hon av ätstörningar.

Sarah och Susan lyckades hitta tillbaka till varandra, men relationen blev aldrig fullständigt harmonisk. Mammans svek hängde kvar över dem, som ett spöke.

Sarah fick dessutom aldrig chansen att verkligen bearbeta problemen. Susan dog nämligen i en bilolycka 1998.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket