Sveket mot Diana – prins Charles nekade sista önskan!

Prinsessan Diana dog för 23 år sedan idag.Nu avslöjas nya detaljer om hur prins Charles hanterade hennes död.

Prinsessa Diana miste livet i en trafikolycka i Paris den 31 augusti 1997. Det har blivit ett odödligt datum – en i kategorin “jag minns precis var jag var när jag hörde om det”.

Fortfarande fortsätter Dianas på många sätt tragiska livsöde att fascinera och uppröra. Många är fortfarande arga på Charles, som enligt vissa uppgifter var allt annat än en optimal make.

Prinsessan Diana – nu avslöjas prins Charles stora svek

Charles och Diana, under lyckligare tider.

Charles och Diana, under lyckligare tider.

Nu har ny information kommit fram om hur Charles hanterat efterspelet till Dianas dödsfall. När beskedet kom var Charles på slottet Balmoral tillsammans med sina två söner, William och Harry. Charles fick ett telefonsamtal med nyheten från Paris – och blev självfallet chockad. Hans före detta fru, mamman till hans barn, var död. Han berättade för sin mamma, drottning Elizabeth, men än återstod det värsta samtalet.

Han var tvungen att berätta för William och Harry att deras älskade moder inte fanns bland dem längre. När den värsta chocken lagt sig hade Harry, som då var bara tolv år gammal, en önskan.

Han ville följa med sin pappa till Frankrike och hämta hem Dianas kropp för begravningen. Men Charles sa nej och reste dit på egen hand.

 

LÄS OCKSÅ: Drottningens hårda ord – om Dianas insats som mamma

“Var nära att bryta ihop”

Harry har kämpat hårt med sorgen efter Diana. Den har fått honom att tänka extra mycket kring mental ohälsa och hur den påverkar en människa.

– Jag kan lugnt säga att efter att jag förlorat min mor vid 12 års ålder och stängt av alla känslor i över 20 år, har det haft en ganska allvarlig inverkan på både mitt privatliv och arbete. Jag var nära att bryta ihop vid flera tillfällen, alla lögner och missuppfattningar trängde sig på från alla håll, sa Harry sagt tidigare.

– Plötsligt började all denna sorg som jag aldrig bearbetat att bubbla upp och jag förstod att det faktiskt var en hel del saker som jag måste ta itu med. Jag hade vägrat tänka på min mamma under 20 år, jag trodde bara att det skulle göra mig ledsen.

 

 

LÄS OCKSÅ: Dianas ord väcker uppmärksamhet – 23 år efter hennes död