Svensk Dam avslöjar! Olle Westlings hemliga passion – värd hundratusentals kronor

01 dec, 2022, 05:12 
Olle Westling och Ewa Westling

Nu avslöjas Olle Westlings fartfyllda passion!

Annons
Kungen och Olle Westling: sådan är deras relation egentligen!
Kungen och Olle Westling: sådan är deras relation egentligen!

Olle Westling älskar att hålla en låg profil. Trots att han befunnit sig i det kungliga rampljuset i över 20 år har han knappt ställt upp på några intervjuer, eller låtit fotografer komma speciellt nära.

Därför var det nog många som blev förvånade när han brände av ett tal på Victorias och Daniels bröllop som många än idag pratar om. Med sina träffsäkra kärleksord sopade han helt enkelt banan med alla andra talare.

– Kära brudpar. Det är underbart att se er båda i dag. Victoria och Daniel, stråla av lycka. På er stora dag. Det är en stor dag för oss alla som har förmånen att få vara här – tillsammans med er. Men för er är det en av livets absoluta höjdpunkter när ni nu blivit man och hustru, sa han.

Annons

Olle Westlings galna samling

Där och då bevisade Olle att han är en överraskningarnas man. Och även om han och hustrun Ewa Westling är väldigt måna om sitt privat, och trivs med den stillsamma tillvaron i det faluröda kedjehuset i Ockelbo, så finns det fler överraskningar att gräva fram.

Olle Westling är nämligen helt tokig i motorcyklar och äger hela sex stycken! I den fartfyllda samlingen ryms flera prestigefyllda modeller som Olle älskar att ta ut på en åktur.

Garaget rymmer en Suzuki DL 650 från 2009, en Beta EVO från 2011, en Husqvarna Silverpil från 1960, en Monark-Jawa från 1963, en Suzuki DR 500 SX från 1981 och en rysk Dnepr från 1983.

Olle Westling äger en blå Suzuki DL 650 från 2009
Olle Westling äger en blå Suzuki DL 650 från 2009. Motorcykeln är en av hans personliga favoriter och har gått många mil.

Så mycket är Olle Westlings Suzuki värd

Just märket Suzuki verkar ligga Olle extra varmt om hjärtat. Den gråa modellen från 2009 har gått över 3000 mil och den blåa modellen från 1981 i över 2600.

Annons

Däremot är det svårt att svara på hur mycket samlingen är värd, då många av motorcyklarna har några år på nacken. Enligt Anders Holmberg på Stockholms MC-varuhus beror det vid samlarföremål främst på vilket skick fordonen är i.

Nyligen såldes en Husqvarna Silverpil från 160 på sajten Bilweb Auctions för 53 000 kronor – och får Anders Holmberg spekulera så är Suzukin från 2009, Olle Westlings favoritfordon, värd cirka 38 000 kronor i utropspris hos en MC-handlare.

Olle Westling om motorcyklarna

Ja, man kan i alla fall konstatera att det är en samling som är värd hundratusentals kronor!

När Olle Westling gick i pension 2008 berättade han för Svensk Damtidning att han fått mer tid över för sin fartfyllda passion och att han skulle försöka ge sig ut på vägarna oftare.

– Som gammal motocrossåkare blir det val en del MC-åkande också och jag får ju mera tid till att meka och lufta mina veteranmotorcyklar, sa Olle Westling.

Olle Westling och Ewa Westling
Olle Westling har kunnat njuta av sina motorcyklar sedan pensionen 2008.

Foto: TT

Annons