Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Familjen Westlings oväntade kommentar om Daniels och Victorias relation: ”Visste vi inte”

24 nov, 2022, 09:30 
Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, Ewa Westling och Olle Westling

Olle Westlings ord om Daniel och Victoria väckte starka reaktioner.

Annons
Sanningen om drottning Silvias och Ewa Westlings relation!Brand logo
Sanningen om drottning Silvias och Ewa Westlings relation!

Långt ifrån Stockholms societetskretsar rör de sig: Olle Westling och Ewa Westling. I över tjugo års tid har de befunnit sig i det kungliga rampljuset, men mest hållit till bakom kulisserna.

Trots att sonen prins Daniel numer bor på Haga slott, har föräldrarna aldrig lämnat det faluröda kedjehuset i Ockelbo och under flera års tid har hemmet fungerat som en trygg tillflyktsord för kronprinsfamiljen.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har på håll kunnat se hur mycket Ockelbo betyder för dem. Inte minst barnbarnen prinsessan Estelle och prins Oscar, som har många fina minnen därifrån.

Olle Westling, Ewa Westling, kronprinsessan Victoria och prins Oscar på hockeymatch
Kronprinsessan Victoria älskar att tillbringa tid med svärföräldrarna Olle och Ewa Westling. Det gör även prinsessan Estelle och prins Oscar.

Olle och Ewa Westling om mötet med Victoria

Strax efter att Daniel och kronprinsessan Victoria börjat dejta 2001 sprang sonen hem till föräldrarna och berättade att han hittat kärleken. Varken Olle eller Ewa kunde då i sin vildaste fantasi tro att det skulle röra sig om Sveriges kronprinsessa.

Annons

De fick sig en smärre chock när de såg att det var självaste Victoria som kom och besökte dem i det berömda kedjehuset, något Olle Westling tidigare berättat om.

– Vi blev väldigt glada den dagen Daniel berättade att han träffat en flicka, som han ville ta med hem. Men att det var just den flickan visste vi inte, sa sa han när han höll tal på Victorias och Daniels bröllop 2010.

Olle Westlings bröllopstal

Både Ewa och Olle fattade snabbt tyckte för Victoria. På bröllopet blev det tydligt att de var oerhört stolta över sin son och mindes tillbaka på en händelse i lingonskogen som satt djupa spår.

– Men efter att ha träffat dig kära Victoria och upplevt den värme som du utstrålar och den öppenhet som du visat alla i vår familj. Ja, inte bara vår familj. Jag minns en dag i lingonskogen i Ockelbo, där Victoria hälsade på alla människor som vi mötte. Och det gjorde hon med underbar utstrålning och värme. Då förstod vi varför våran Daniel hade väntat. Han hade väntat och valt med stor omsorg. Han hade åter gått sin egen väg, sa han och fortsatte:

– Samspelet mellan er är exceptionellt. Ingen som möter er kan undgå att märke den starka kärlek och innerliga respekt, som ni har för varandra. Era känslor smittar utan tvekan av sig på omgivningen.

Så fint!

Drottning Victoria, kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, Ewa Westling och Olle Westling i samband med bröllopet 2010
Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling poserar för ett familjeporträtt tillsammans med sina föräldrar efter vigseln i Storkyrkan i Stockholm.

Foto: TT

Annons