Svensk Damtidning avslöjar: Här ska Madeleines barn gå i skolan i Stockholm

07 mar, 2023, 15:00 

Madeleine och familjen flyttar hem till Sverige, och prins Nicolas och prinsessan Leonore börjar skolan här. Svensk Damtidning kan säga vart!

Annons

Vilket glädjebesked vi nåddes av från hovet under tisdagseftermiddagen: Prinsessan Madeleine och familjen flyttar hem till Sverige igen!

Efter flera år utanför landsgränserna är det dags för Madeleine att stadga sig på hemmaplan igen, och det innebär såklart en hel del förändringar. Vart ska Florida-barnen gå i skolan?

Hovet bekräftar: Prinsessan Madeleine och familjen flyttar till Sverige!
Hovet bekräftar: Prinsessan Madeleine och familjen flyttar till Sverige!

Stora förändringen för prinsessan Leonore och prins Nicolas

Ja, varken prinsessan Leonore eller prins Nicolas, som är de två barn som Madeleine och Chris O'Neill har i skolålder har gått i svensk skola. Istället är det borta i Florida som de gjort sina första skolår.

Recept.se Nyhetsbrev

Men hovet gjorde det tydligt i sin kommuniké att det blir ändring på det i och med flytten:

"Prinsessan Leonore och Prins Nicolas påbörjar under hösten skolgång i Stockholm. Prinsessan Adrienne kommer att gå i förskola."

Annons

Flyttlasset går i augusti, sedan blir det alltså ett kort sommarlov innan det är dags för två pirriga elever att sätta sig bakom skolbänken. Och nu undrar man givetvis – får Estelle två nya skolkompisar i form av sina kusiner?

Madeleines toppval för barnen – här kan de gå i skolan

Svensk Dam kan avslöja att högst upp på prinsessan Madeleine och Chris O'Neills önskelista över skolval för barnen ligger den mycket exklusiva privatskolan Carlssons. Den ligger praktiskt belägen på Östermalm, precis som deras nya hem Hovstallet gör.

Carlssons skola i Stockholm
Denna anrika skola har alla tre kungabarn gått i.

Att Madeleine har förhoppningen att barnen kommer gå i just den skolan är inte konstigt. Här gick alla tre kungabarnen, och Madeleine som har ett brett kontaktnät i Stockholm har flera vänner vars barn går på Carlssons.

Annons

Det är dessutom det självklara valet för många förmögna och kända svenskar, och genom åren har många välkända namn suttit bakom skolbänken på Carlssons. Nu kommer snart prinsessan Leonore och prins Nicolas alltså förmodligen kunna skrivas upp på listan!

Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria på trappan utanför skolan Carlssons
En förväntansfull kronprinsessa som ska börja sjunde klass på Carlssons, och drottning Silvia med som stöd!

Skulle det mot förmodan inte bli Carlssons, ligger anrika Campus Manilla på andra plats för familjen. På den elitskolan belägen ute på vackra Djurgården går prinsessan Estelle och prins Oscar, så Nicolas och Leonore skulle vara i gott sällskap.

Foto: TT

Annons