Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svenska Sofie Louise, 37, blev prinsessa i Malaysia – nya livstecknet

30 maj, 2024, 13:00 
Kronprins Tengku Muhammad Faiz Petra och prinsessan Sofie Louise
Sofie Louise Johansson blev prinsessa i Malaysia – och har en tendens att försvinna i perioder. Men nu får vi ett nytt livstecken.
Annons
Det här är svenska Malaysia-prinsessan Sofie Louise!Brand logo
Det här är svenska Malaysia-prinsessan Sofie Louise!

Sofie Louise Johansson, 37, har en fascinerande livshistoria. Ja, större delen av sitt liv var hon en helt vanlig "svensson", född i Mantorp och uppvuxen i Linköping.

Sedan åkte hon till London för att jobba som au pair och fick mer än bara arbetslivserfarenhet – hon fick även en kronprins på kroken!

Närmare bestämt, Tengku Muhammad Faiz Petra, som det slog gnistor med. Och allt ledde till att Sofie Louise blev prinsessa i Malaysia.

Att många är nyfikna på svenskan som i dag lever kungligt liv i Asien är inte konstigt. Samtidigt kan Sofie Louise vara rätt sparsam med uppdateringar...

Annons

Sofie Louises nya liv – som prinsessa

2019 gjorde Sofie Louise och kronprinsen slag i saken och sa "ja" till varandra under en påkostad ceremoni i Kota Bharu, och med det blev svenskan officiellt kunglig.

Spola fram fem år och mycket har hänt, inte minst att Sofie Louise axlat rollen som prinsessan som ett proffs – och välkomnat en liten son till världen, Johan.

Han föddes den 17:e juli och fyller alltså snart 1, och den bästa chansen att få en glimt av honom är på Sofie Louises officiella Instagramkonto.

Annons

Men, det är också ett Instagramkonto som prinsessan gjort sig känd för att försvinna ifrån.

Ja, ibland har det gått månader utan en uppdatering. Och ibland sker det mer flitigt, som nu, då Sofie Louise gett ännu ett livstecken, efter det senaste inlägget som publicerades i slutet av april.

I det nya inlägget är just sonen i fokus som är underbart söt:

Sofie Louise bryter tystnaden med bilden

Prinsessan Sofie Louise använder också sin gulliga son till att uppmärksamma något mycket viktigt – vikten av att använda säkerhetsbälte och bilbarnstolar.

Annons

I texten förklarar hon säkerhetsbältets historia och lyfter fram en tidig svensk studie som visar vilken skillnad säkerhetsbälten kan göra, och avslutar med:

"Jag är också mycket glad över att användningen av bilbarnstolar har varit obligatoriskt i Malaysia en tid nu. Vikten av att använda barnstolar kan inte nog understrykas. I händelse av en olycka kan det rädda ditt barns liv".

Underbart att prinsessan använder sin plattform för att sprida kunskap – och att få ännu ett livstecken från henne efter att hon försvunnit från Sverige för en helt annan typ av vardag.

Foto: Instagram/ljo_

Annons