Svenske Tim, 28 – bara meter från sin nya släkting drottning Elizabeth!

05 apr, 2022, 20:04 
Tim Vesterberg

Men vilket liv han lever – drottning Elizabeths nya svenska släkting Tim Vesterberg, 28!

Annons
William & Kate dansar loss i Belize
William & Kate dansar loss i Belize

Gissa vem som satt på första parkett när hela det kungliga Europa samlades för att hedra och minnas prins Philip i Westminster Abbey häromveckan?

Just det – drottning Elizabeths nya släkting Tim Vesterberg, född i Sundbyberg och uppvuxen i Stockholm!

Från Tims plats var det bara några meter till drottning Elizabeth – och han satt till och med två rader framför kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Tim Vesterberg, kungen och drottning Silvia vid tacksägelsegudstjänsten för prins Philip i Westminster Abbey i London
Bakom Tim ser du kungaparet, med drottning Silvia i svart hatt – samt Margrethe, Letizia och Mathilde, kungarna Felipe och Willem-Alexander och furst Albert av Monaco.

Tim Vesterberg väg in i den brittiska kungafamiljen

Men hur kommer det sig att en ganska okänd 28-årig svensk fick denna superplacering? Ja, Tim kan tacka sin fru Flora som har blodsband till drottning Elizabeth.

Annons

Flora är barnbarn till drottning Elizabeths kusin prinsessan Alexandra, och hennes pappa James är dessutom gudson till drottningen. Och den här dagen gick släkt som ni ser före kunglig rang.

Tim Timothy Vesterberg med sin fru Flora Ogilvy Vesterberg
Tim med sin fru Flora, i klänning från Emilia Wickstead.

Drottning Elizabeths svenska släkting Tim Vesterberg

Själv var Tim förr mest omskriven för sin tid som hockeyforward i Djurgårdens ungdomslag. Men han bytte bana och började på Handelshögskolan, och sen gick flytten till London där han träffade Flora.

Men familjen bor kvar i Stockholm: Pappa Patrik och mamma Carina, som jobbar på Pensionsmyndigheten. Tim har också en yngre syster, som heter Emmy och är 24.

Annons
Tim Vesterberg Drottning Maxima Drottning Letizia Drottning Margrethe prinsessan Beatrix Kung Felipe och kung Willem-Alexander
Tim – igen! Här i vimlet med drottning Máxima, drottning Letizia, drottning Margrethe och prinsessan Beatrix. Samt kung Felipe och kung Willem-Alexander.

I dag har Tim ändrat sitt dopnamn till Timothy. Han jobbar som fondförvaltare i Londons finansvärld – och av bilderna att döma rör han sig som fisken i vattnet bland alla kungligheterna.

Kanske fick han också chansen att heja på kungen, drottning Silvia och prinsessan Christina vid den efterföljande lunchmottagningen. Mamma Carina hemma i Stockholm måste vara stolt!

Timothy ”Tim” Vesterbergs mamma Carina Vesterberg
Tims mamma vid den kyrkliga vigseln som ägde rum i London i höstas.
Annons

Foto: TT.

Annons