Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Systrarnas märkliga beteende på begravningen väcker frågor

20 sep, 2022, 09:00 
Drottning Elizabeth, prinsessan Eugenie och prinsessan Beatrice
Prinsessan Beatrice och prinsessan Eugenie skyndade ut från begravningen.
Annons
Här anländer kungen och Silvia – hederplats på första radenBrand logo
Här anländer kungen och Silvia – hederplats på första raden

Drygt 2000 begravningsgäster hade bjudits in när drottning Elizabeth fördes mot sin sista vila. Statschefer, kungligheter och presidenter samlades för att ta ett sista farväl.

Förenade i sorg anlände systrarna prinsessan Beatrice och prinsessan Eugenie i sällskap av sina män, Edoardo Mapelli Mozzi och Jack Brooksbank, till begravningsceremonin i Westminster Abbey.

Kvartetten satte sig på andra raden för att följa begravningsceremonin – men efter några psalmer och tal reste sig plötsligt sällskapet och lämnade ceremonin.

Annons
Prinsessan Beatrice
Prinsessan Beatrice och prinsessan Eugenie lämnade begravningsceremonin i all hast.

Systrarnas beteende får folk att reagera

På tv-bilder kunde man se hur systrarna trängdes med de andra gästerna för att lämna jättekatedralen. Ett tag såg det även ut som att deras mamma, Sarah Ferguson, var på väg att lämna byggnaden.

Beteendet har väckt kraftiga reaktioner på sociala medier och många undrar vad det var som fick systrarna att lämna begravningsceremonin i all hast.

”Vad hände med Beatrice och Eugenie? De lämnade sina platser... till och med Sarah var på väg att resa sig och gå. Konstigt”, skriver en person på Twitter, enligt Hello Magazine.

Annons

Dök plötsligt upp utanför katedralen

Men när begravningsceremonin var slut sågs systrarna stå samlade med resten av kungafamiljen när de samlades utanför katedralen.

Systrarna har tidigare uttryckt stor sorg över sin farmors bortgång. I ett gemensamt uttalande skrev de bland annat:

”Vår älskade farmor, vi har inte kunnat sätta så mycket i ord sedan du lämnade oss alla. Det har varit tårar och skratt, tystnad och prat, kramar och ensamhet, och en kollektiv saknad för dig, vår älskade drottning och vår älskade farmor. "Vi, som så många andra, trodde att du skulle vara här för alltid. Och vi saknar dig alla fruktansvärt mycket”.

Prinsessan Beatrice och prinsessan Eugenie
Prinsessan Beatrice och prinsessan Eugenie i sorg efter drottning Elizabeths bortgång.

Foto: TT

Annons