Tårarna på Haga idag – nu förändras allt för Victoria och familjen

Tårarna på Haga idag – nu förändras allt för Victoria och familjen

Det är en känslosam dag på Haga slott för kronprinsessfamiljen.

Till vardags lever kronprinsessfamiljen i anrika Haga slott i Solna, samma plats där kungen och hans systrar växte upp. Men de senaste dagarna har inte varit sig lika i det rymliga slottet och hemmet.

Nu ändras allting – och visst kan man tänka sig att det blir en känslosam dag.

Kungens ord om hjärtoperationen • Victorias saknad efter barnen • Margrethes ord om döden – 3 kungliga snackisar från vecka 7!
0:44

Efter reklamen: Kungens ord om hjärtoperationen • Victorias saknad efter barnen • Margrethes ord om döden – 3 kungliga snackisar från vecka 7!

(0:44)

Slå på ljud

Nya bilden på Victoria – har blivit stora snackisen!

Victorias kämpiga tid med Estelle och Oscar

Den senaste veckan har ju kronprinsessan Victoria och prins Daniel spenderat så långt bort från Haga slott man kan komma – i Australien och Nya Zeeland.

Det var ett fullspäckat besök, inleddes under måndagen den 13:e februari, och gick i mål under lördagen. Dessutom är det ju en lång resa bort, och man kan tänka sig att kronprinsessparet reste hemifrån någon dag innan för att hinna anpassa sig efter den nya tidszonen.

En vecka utan sina älskade ögonstenar prinsessan Estelle, 10 och prins Oscar, 6 alltså. Visst kan man tänka sig att de är vana, men Victoria avslöjade för Svensk Damtidning som träffade henne i Australien att det är tufft.

– Det går bra, man ställer ju in sig på att det är arbete. Det är ju så det är, men sen är det alltid jobbigt att vara hemifrån.

– De har ju sina dar som rullar på som vanligt, man vet att de mår bra.

Prins Daniels märkliga möte med okänd man – fångat på bild

Stora lyckan på Haga – nu händer det!

Dessutom kunde hon berätta att de håller kontakten via videosamtal. Vi vet ju att prinsessan Estelle fått sin alldeles första mobil, så visst är det lättare att hålla kontakten nu!

Besöket gick som sagt i mål under lördagen i Nya Zeeland, och det slutade på topp! Daniel och Victoria fick bland annat besöka en bondgård, och fick träffa på ett gäng svenskar bosatta i Hamilton.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria i Nya Zeeland med ett gäng bosatta svenskar

Vilken överraskning!

Jonas Ekströmer/TT

Ja, även om det varit en härlig resa kan man ju tänka sig att de längtar hem till Haga. Och nu händer det äntligen! En vecka är ju lång tid att vara ifrån sina föräldrar, och sina barn. Möjligtvis blir det glädjetårar när familjen nu återförenas – vilken lycka!

Foto: TT