Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tårfyllda sanningen bakom Sofias beslut för sonen prins Julian, 2

04 dec, 2023, 18:00 

Här är sanningen bakom beslutet – som rör till tårar.

Annons

Prinsessan Sofia är trebarnsmamma, och prinsessa. Dessutom springer ju hunden Siri runt på Villa Solbacken, och geckoödlan Blixten Bernadotte som njuter av tillvaron i sitt terrarium.

För två år sedan föddes prinsparets minsting, prins Julian. Då fattade Sofia ett beslut som än idag rör till tårar.

Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro!Brand logo
Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro!

Så gick det till när prinsessan Sofia födde prins Julian

Det är alltid en stor händelse när en ny prins eller prinsessa ska välkomnas till världen, och senast det hände i den svenska kungafamiljen var just 2021.

Låt oss spola tillbaka bandet till den 11 december 2020, när hovet släppte ett pressmeddelande med den stora nyheten:

"Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till Prins Alexander och Prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj"

Annons

Fredagen den 26 mars kom han till världen, på Danderyds sjukhus. Sofia och Carl Philip åkte till sjukhuset i gryningen, och klockan 11:19 var han här.

– Det var en helt normal förlossning och prinsessan Sofia och prins Carl Philip är jätteglada och tacksamma över att det har gått så bra och att barnet mår bra. Så de är helt enkelt väldigt lyckliga och glada, sa hovet till Svensk Dam i anslutning till födseln.

Prins Julian
Den första bilden vi fick se på lilla Julian, fotad av prins Carl Philip.

Prinsessan Sofias känslosamma beslut för sonen prins Julian

Söndagen som följde höll kungen sin traditionsenliga konselj, klockan 11:15 på slottet. Och alla satt som på nålar! Nu skulle ju namnet avslöjas, samt vilket hertigdöme som skulle bli prinsens.

I en artikel i Nyheter24 sammanställde man de namn som hade lägst odds på sajten Betsson. Topp tre var Gustaf, Eugen och Folke. Det blev åtminstone en fullträff. Såhär löd kommunikén:

Annons

”Söndagen den 28 mars hölls konselj på Kungliga slottet med anledning av att H.K.H. Prinsessan Sofia har nedkommit med en son. Under konseljen informerade H.M. Konungen regeringen om att den nyfödde Prinsen ska heta Julian Herbert Folke och vara hertig av Halland. Tilltalsnamnet blir Julian.”

Namnet Folke är en hyllning till kungen, och även namnet Herbert har en fin historia, som gör en gråtmild. Det är nämligen efter prinsessan Sofias morfar, som hette så i mellanman. Vilken underbart fin gest!

Foto: TT

Annons