Tessy av Luxemburg i cykelhjälm under Vätternrundan

Tesst tatuering

Den första cyklisten gick i mål 03.40 i Motala och sen rullade den ena deltagaren efter den andra in över den röda linjen. I år deltog en exprinsessa och en rad kända personer i Vätternrundan.

Årets Vätternrundan var den 54:e i ordningen. Sedan den första gången, då 344 cyklister drog iväg runt Vättern, har evenemanget växt till världens största motionslopp på cykel. Danske kronprins Frederik har vi tidigare år sett avverka de trettio milen, men han fanns inte med denna gång när omkring 2 500 cyklister deltog i Vätternrundan. Däremot kunde vi se en glad och pigg Luxemburg-sessa.

Tessy

Tessy fick titeln Hennes kungliga höghet prinsessa av Luxemburg 2009. Tessy av Luxemburg är numera skild från prins Louis av Luxemburg.  Hon är van vid fysisk ansträngning och har en mycket bra kondition. Det märktes tydligt när hon trampade in i mål i Motala.

 

Tessy av Luxemburg

Tessy är utbildad militär och det var just i kamouflagekläder och hjälm som hon en gång träffade sin exman.

Tessy var underofficer i Luxemburgs armé när hon träffade prins Louis i Kosovo. De gifte sig 29 september 2006.

Tessy o Louis av Luxemburg

I samband med vigseln avsade sig Louis arvsrätten till Luxemburgs tron. Paret har två söner, Gabriel född 2006 och Noah född 2007.

Tessy

Prinsessan Tessy av Luxemburg vid fredagskvällens start av Vätternrundan

Det var knappt man kände igen Tessy av Luxemburg bakom de rödtonade glasögonen. Men stjärnglans spred hon! Ser ni den lilla tatueringen – stjärnan – som hon har på handleden? Den syntes tydligt när exsessan vinkade glatt till åskådarna.

Tessy antog utmaningen

Utmaningen ska ha antagits tidigare i år när prinsessan satt med ett gäng manliga kamrater som tidigare cyklat loppet som sträcker sig runt hela sjön Vättern.– De skojade och sa att det bara är ett lopp för män, och då var jag ju tvungen att ställa upp, säger prinsessan Tessy i ett pressmeddelande.Nu är skilsmässan klar – inga pengar för TessyLäs mer

vätternrundan

Andra kända ansikten på plats vid startlinjen var Daniel Adams Ray, artist Stephan Wilson, programledare Britta Johansson Norgren, skidåkare Måns Möller, komiker Fredrika Ek, äventyrare Fredrik Lindström, skidskytt Robin Bryntesson, skidåkare Oskar Svärd, skidåkare.

Måns Möller

Danska kronprinsen Frederik trampade runt Vättern 2015. Han har dessvärre problem med ryggen. Cykla kan han fortfarande göra utan större ansträngning, men springa gör han inte längre.

Kronprinsessan Mary

När det var dags för hans eget lopp i Köpenhamn förra veckan, Royal run, joggade kronprinsessan Mary med alla de andra motionärerna. Frederik deltog inte på grund av ryggont. När får vi se någon av våra svenska kungligheter cykla Vätternrundan?

Foto TT