Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Thomas Markle avslöjar Meghans personliga brev

12 feb, 2019, 20:00 
Annie-Li Eriksson
Fem sidor långt är brevet som Meghan skrev till sin pappa efter bröllopsdagen. Nu har Thomas Markle avslöjat delar av innehållet för brittisk press.
Annons

Tre månader efter prinsbröllopet i England, skickade nyblivna hertiginnan Meghan ett handskrivet brev till sin pappa Thomas Markle, 74, som inte kunde komma. Nu offentliggör han innehållet för tidningen Daily Mail.

Prins Harry Meghan
Meghan fick gå till altaret utan pappa Thomas.

”Pappa, det är med sorg som jag skriver detta, utan att förstå varför du har valt att orsaka den smärta du gör” inleder hon brevet och fortsätter:

”Dina handlingar har krossat mitt hjärta i en miljon bitar – inte bara för att du har skapat sådan onödig och oönskad smärta, utan genom valet att inte säga sanningen när du blir styrd i det här. Någonting som jag aldrig kommer att förstå”.

“Sluta ljug”

I brevet framkommer det också att Meghan varken visste om Thomas hjärtattacker eller att han inte skulle komma till bröllopet förrän hon läste om det i tidningen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

”Du har sagt till pressen att du ringde mig för att säga att du inte kommer på bröllopet – det hände inte eftersom du aldrig ringde”, skriver hertiginnan.

Vi får dessutom veta att Meghan har vid upprepande tillfällen försökt komma i kontakt med honom, men att han aldrig svarat henne utan istället vänt sig till pressen.

”Jag har alltid älskat, skyddat och försvarat dig, erbjudit dig allt ekonomiskt stöd jag kan, oroat mig för din hälsa… och alltid frågat hur jag kan hjälpa dig. Så att höra om din hjärtattack samma vecka som bröllopet, genom en tidning, var fasansfullt. Jag ringde och sms:ade… Jag bad dig att ta emot hjälp – vi skickade någon till ditt hus… och i stället för att prata med mig för att ta emot hjälp, så slutade du svara i telefon och talade bara med tidningarna.”

I slutet på brevet vädjar hon pappa Thomas att lämna henne och maken Harry i fred.

”Om du älskar mig, som du säger i tidningarna att du gör, snälla sluta. Snälla låt oss leva våra liv i fred. Snälla sluta ljuga, snälla sluta skapa så mycket smärta, snälla sluta exploatera min relation till min man…”, skriver hon i brevet.

Meghan och pappa Thomas.

Thomas Markle ska ha svarat henne med ett långt brev där han föreslår att de två ska ta pressbilder ihop för att visa harmoni.

Annons

“Du kan hata mig om du vill. Jag kan inte tvinga dig. Jag gjorde ett stort misstag. Jag är bara en människa och jag är ledsen! Hur länge till ska jag behöva säga det? Jag önskar att vi kunde ses och ta ett foto för att resten av världen ska se. Om du och Harry inte gillar det? Låtsas som att ni gillar det för en enda gång”.

En av Meghans vänner berättar för tidningen People att Meghan inte uppskattar förslaget.

– Hon känner typ: “Det är ju motsatsen till vad jag försöker säga. Jag säger att jag inte vill kommunicera genom medierna, och du ber mig att kommunicera genom medierna”.

Läs mer:

Foto: TT

Annons