Tiana levde med shaman Durek i sex år – varnar Märtha Louise: "Jag var hjärntvättad”

13 feb, 2021, 17:00 
AvLars Gautneb
I sex år levde hon tillsammans med shaman Durek. Nu talar Tiana Griego ut, och säger att hon måste ha varit hjärntvättad.
– Durek kontrollerade hela mitt liv.
Annons
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen

I slutet av maj förra året kunde norska Se og Hør avslöja att prinsessan Märtha Louises, 49, och Durek Verretts, 45, amerikanske advokat hotat hans expojkvän – Hank Greenberg ,45, – med miljonstämning om han pratade om sitt liv med shamanen. Nu visar det sig att det inte bara är Dureks ex som har fått ett hotbrev.

Dureks tidigare manager Tiana Griego har också fått ett sådant brev från advokat Richard Gora.

Få människor känner Durek Verrett bättre än Tiana. Hon bodde och arbetade med honom i sex år och hjälpte honom att bygga sitt varumärke – bit för bit.

Tiana Griego har idag brutit med Shamanen.

Men för snart tre år sedan bröt Tina med Durek. Hon åkte till en plats där hon visste att han inte kunde följa efter. Det hade börjat gå upp för henne vad hon upplevt och vad hon hade varit inblandad i.

Annons

– Durek kontrollerade hela mitt liv. Det var som om han var avundsjuk på allt som tog uppmärksamheten från honom. Jag fick inte inleda seriösa förhållanden eller vara upptagen med min son. Allt handlade om Durek. Det var som att vara en deltagare i en "Shaman Durek" -show, säger Tiana, i en exklusiv intervju med norska Se og Hør.

Försvaras av Märtha Louise

Det är snart ett och ett halvt år sedan prinsessan Märtha Louise och den tre år yngre Durek Verrett meddelade att de var ett par. De har fått kritik, inte minst på grund av ett antal uttalanden som den självutnämnda shamanen har gjort offentligt.

Men Märtha Louise har stått vid sin pojkväns sida. Om och om igen har hon försvarat honom mot kritikerna.

Bland annat efter att boken "Spirit Hacking" publicerades och Durek kritiserades för att skriva att cancer var självförvållat – även när det drabbade barn.

– Man behöver verkligen inte hålla med honom! Han har bara sin syn som han delar och som berör oss att ta en ny, eller ha kvarsamma synvinkel som tidigare, skrev prinsessan på Instagram.

Annons

– Men det är viktigt att utmanas på våra fasta åsikter, tror jag, fortsatte hon.

– Jag förstår helt hur Märtha Louise har det ju nu, och varför hon försvarar Durek. Det var precis så jag var när jag arbetade och levde med honom. Folk försökte varna mig om honom, men jag ville inte lyssna. Jag var helt enkelt hjärntvättad, hävdar Tiana.

– Jag fick höra mycket negativt om honom i början, men jag vägrade att tro att det kunde vara sant. Till och med de mest otroliga historierna som jag fick höra studsade av mig. Jag var i en slags trans. Durek var allt för mig. Han berättade för mig vad jag ville höra, och gav mig det jag ville ha. Det är ju det som är nyckeln till Dureks påverkningskraft, menar hon.

Under de sex år som Tiana arbetade med Durek var hon ögonvittne till det mesta av det han gjorde. Både i jobbsammanhang – och inte minst privat. Hon såg hur människor fick det bättre efter att ha "behandlats" av honom. Men hon såg också beteenden som hon inte tyckte hörde hemma hos en shaman.

Annons

– Jag har sett så många konstiga saker, och dessutom har jag med tiden hört så otroligt många historier. Det råder ingen tvivel om att Durek har hjälpt människor. Men andra har haft negativa upplevelser. Jag kommer inte att gå in i detalj, och tyvärr vågar ingen av dem stå upp och berätta vad de har upplevt. De är nämligen rädda för Durek, hävdar hon.

Hank Greenberg talade ut i norska Se og Hør.

Exet om relationen till Durek

Norska Se og Hør har tidigare intervjuat Dureks ex-pojkvän, Hank Greenberg, om hans relation med Durek.

Greenberg berättade bland annat att det var som om Durek bytte personlighet under de åtta år de var tillsammans. Den största förändringen sägs ha ägt rum efter att Durek fick en njure transplanterad sin syster.

– Innan operationen behandlade han mig med omsorg och respekt. Nu var det som om jag plötsligt inte betydde något längre. Han sa att jag bara resa min väg. Men jag var ekonomiskt beroende av företaget vi hade byggt tillsammans, och kände mig maktlös i mitt eget liv. Durek och jag hade haft våra upp- och nedgångar tidigare också. Men nu var han väldigt kontrollerande – och ibland manipulerande. I efterhand förstår jag inte att jag fann mig i det, sa Hank till norska Se og Hør i februari.

Annons

Också Hank varnades för shamanen när förhållandet började. Men precis som Tiana ville han inte lyssna.

I intervjun med Se og Hør tog han chansen att varna Märtha för shamanen.

– På senare tid har jag fått veta saker som tyder på att Durek inte har förändrats sedan vi var tillsammans. Och jag känner att det är min plikt som människa att säga att Durek är farlig, sa Hank den gången.

En tid efter det att intervjun publicerades fick Hank ett brev från den amerikanska stjärnadvokaten Richard Gora.

På prinsessan Märtha Louises och Durek Verretts vägnar hotade advokaten att stämma Hank om han inte slutade prata om sitt ex.

Prinsessan har offentligt hävdat att Hank har kommit med osanningar om Durek.

– Pressen framställer Durek som en lögnare, att han är våldsam och ett hot mot familjen och mig själv. De delar exets historia utan att kontrollera fakta, eftersom den stöttar de attityder som redan finns om honom, skrev Märtha Louise på Instagram, när hon tog ställning mot rasism tidigare i år.

Shaman Durek och Märtha Louise håller ihop. Foto: Daryl Henderson

Tiana bekräftar Hanks historia

Men som vittne till Dureks och Hanks sista år i relationen, säger Tiana att hon kan bekräfta att allt Hank sa till Se og Hør är korrekt.

Annons

När Tiana lärde känna Durek, var han och Hansk samboer i Los Angeles. Det var Tiana som förmedlade det ekonomiska avtalet mellan männen när splittringen ägde rum, och hon säger att hon kan bekräfta att Durek inte betalade Hank vad de hade kommit överens om.

Recept.se Nyhetsbrev

– Han uppfyllde inte heller det ekonomiska avtalet med mig. Precis som med många andra han har ingått avtal med. Det finns många där ute som är arga på Durek, säger Tiana till norska Se og Hør.

Dureks tidigare manager har aldrig undertecknat ett sekretessavtal om de år de arbetade tillsammans. Hon har heller inte uttalat sig offentligt om sina tidigare samarbetspartners – förrän nu.

Därför blev hon mycket förvånad när hon fick hotbrevet från advokaten Richard Gora, på uppdrag av prinsessan Märtha Louise och Durek. Där står det att om Tiana fortsätter att förtala sin före detta samarbetspartner kommer hon att stämmas på miljoner.

– Advokaten anklagar mig ju här för något jag aldrig har gjort. Det är helt otroligt att Märtha och Durek står bakom detta!

Annons

Det är brevet från Märtha Louises och Dureks advokat som gör att Tiana nu vill berätta sin historia.

Den börjar för drygt sju år sedan, när Tiana satt och mediterade på Hawaii. Hon hade bott där i två år, drev en framgångsrik YouTube-kanal – och mediterade i fyra timmar varje dag.

Så hände något speciellt. Medan hon mediterade hade hon en vision om en andlig man att arbeta med.

– Jag vet att det låter galet, men det är helt sant. Jag träffade honom i mina meditationer, säger hon till norska Se og Hør.

– Jag såg mig själv resa tillsammans med denna andliga person i Medelhavet och i Europa. Och min intuition sa att jag skulle åka till Los Angeles. Så strax efter det flyttade jag från Hawaii till Kalifornien. Jag hade knappt landat i L.A. innan en vän sa att jag måste träffa en shamanvän till honom. Det var Durek, fortsätter hon.

Liksom så många andra blev Tiana charmad av den självutnämnda shamanen vid det första mötet.

Tiana charmades direkt av shamanen.

"Jag ville bara vara med honom hela tiden"

– Han var begåvad och hade en fantastisk karisma. Jag ville bara vara med honom hela tiden, säger hon.

Annons

Enligt Tiana började de ganska omedelbart arbeta tillsammans.

– Han ville att vi skulle göra små projekt tillsammans. Vi gjorde en meditations-CD och började hålla workshops tillsammans. Jag är entreprenör, så jag har lång erfarenhet av att sätta igång sådant, säger hon.

Vid den här tiden hade Durek en manager i New York, men i Tiana såg han en möjlighet att växa.

– Durek ville att jag skulle ta över det här jobbet eftersom han trodde att jag hade de "färdigheter" som behövdes. Jag hade ingen erfarenhet som manager, men Durek sa att det inte gjorde någonting.

Några månader senare hade Tiana officiellt fått rollen som Dureks manager. Och hon arbetade hårt för att göra honom mer känd.

– Hela det första året vi arbetade tillsammans tjänade jag ingenting. Jag betalade mina egna resekostnader, och som tack för insatsen fick jag en liten andel av intäkterna från våra olika projekt. Men jag trodde verkligen på Durek. Jag föreställde mig att detta kunde bli en stor framgång – även ekonomiskt. Därför investerade jag all min tid i honom, säger Tiana.

Annons

I början var USA Dureks och Tianas lekplats. Men när en vän till Durek bjöd in honom att bidra på ett healing-centrum i Turkiet, bad Durek Tiana att skapa något mer av möjligheten.

– Jag kontaktade dem och tillsammans gjorde vi workshops och turnéer. Det blev en stor succé och ledde till att Durek blev allt mer efterfrågad runt om i världen, fortsätter hon.

Durek ska ha varit mycket nöjd med Tianas arbete – något han också har uttryckt i flera podcaster och på sociala medier.

På Facebook kallar han henne "min kärleksfulla kreativa partner" och "min fantastiska partner".

– Vi reste till många länder, och det blev snabbt "mitt liv". Och för all del, jag gillade det. Jag kände att jag arbetade för något viktigt, något jag brinner för, säger Tiana.

Tiana och Durek tillsammans med Dureks expojkvän Hank.

Tiana gillade inte hur pojkvännen behandlades

Men det gnisslade lite på det personliga planey. Tiana tyckte ofta att Durek behandlade pojkvännen Hank Greenberg dåligt.

Annons

– Det var inte ett beteende värdigt en shaman, säger Tiana.

Vilken typ av beteende?

– Jag såg Durek svära och skrika åt Hank. Upprepade gånger. Jag såg Durek ta tag i honom. Och jag såg Durek vara våldsam mot honom, säger Tiana.

Tiana säger att det inte bara var Hank som fick uppleva Dureks ilska.

– När vi en gång var på resa till New York kom han plötsligt och väckte mig klockan fyra på natten. Han sprang in i mitt rum och sa att vi var tvungna att prata. Han var arg och aggressiv och väldigt högljudd, säger Tiana.

Det visade sig att hon hade sagt något som han inte tyckte om vid middagsbordet tidigare på kvällen.

– Han knuffade mig genom rummet, det var väldigt läskigt. Nästa dag sa jag att jag var klar med honom, för jag kunde inte tolerera sådant beteende. Men han lovade att något sådant aldrig skulle hända igen. Så jag stannade, säger Tiana.

Idag kan hon inte förstå att hon fann sig i hans uppförande i så många år.

Annons

– Jag tror att jag måste ha varit i en slags trans. Jag såg inte klart vad som hände. Han är en mästare på att manipulera människor runt omkring sig, nästan som en trollkarl, säger Tiana.

Hon nämner sin vänskap med Hank som ett exempel. Tiana och Hank var nämligen goda vänner så länge Hank var förlovad med Durek. Men efter splittringen lyckades shamanen att köra en kil mellan dem.

– Durek ställde oss mot varandra, och gjorde oss fiender. Det är så han arbetar, säger Tiana.

Tiana fick inte träffa sin son

Tiana hade en son som bodde länge med sin dåvarande man i Los Angeles. En gång när det hade gått en hel månad utan att hon träffade sin pojke, sa Tiana till Durek att hon måste resa hem en sväng.

– Jag saknade min son så mycket. Men Durek sa att om jag inte var med på nästa evenemang med honom, skulle jag få sparken, säger Tiana.

– Det var helt grymt. Jag hade jobbat stenhårt i tron om att jag var Dureks jämställda partner. Jag trodde att jag en dag skulle få betalt för allt jag hade gjort. Han hade full kontroll över mig eftersom han styrde pengarna, och han kunde neka mig vad som helst. Det var tufft, säger Tiana.

Annons

Detta var början på slutet av samarbetet mellan Tiana och Durek.

– Från och med då försökte jag undvika att resa med honom. Jag började se saker så mycket klarare. När det var ett avstånd mellan oss var det lättare att komma ut ur transen. Då började jag förstå all manipulation, säger hon.

Men Durek ska ha märkt att hon drog sig undan.

– Så snart han insåg det började han ringa alla i vår vänkrets för att berätta lögner om mig. Han sa att jag stal pengar, han sa att jag hade haft sex med alla våra kunder. Jag förlorade många vänner på grund av honom, säger hon.

Inte många av hennes tidigare vänner blev kvar.

– De stannade hos Durek, för att de vill ha något av honom – och för att de inte vill att det ska se ut som om de vägrar att lyda honom. Det var många som bevittnade vad som hände med mig, men de vågar inte berätta om det.

– Jag har begått några allvarliga fel, och jag har dragit skam över Märtha, kungafamiljen och över hennes barn, och det måste jag ta ansvar för, sa han Durek Verrett när han gästade ”The Life Stylist Podcast”.

Shaman Dureks tunga uppväxt

Tiana tror att Dureks uppväxt kan vara en av förklaringarna till hur han behandlar människor nära honom.

Annons

I flera intervjuer och podcaster har Durek själv berättat att han blev fysiskt och verbalt misshandlad under uppväxten. Som i podcasten ”Igntd” i april 2019:

– Små saker ledde till att jag blev sparkad och slagen. Du erkände allt du hade gjort, och de tog dina kläder och slog dig tills du inte kunde gå. Det var bara så det var, berättade han och fortsatte:

– Livet var en mardröm. Jag brukade sitta i ett hörn varje gång jag hade blivit slagen, och vår barnflicka från Portugal kom och tvättade blodet från min kropp. Sedan kom min far in och sa, ”Jag är ledsen för det, men det måste hända. Jag måste bryta ner dig för att du ska förstå ", fortsatte han i podcasten.

Durek har flera gånger offentligt tackat sin storasyster Angelina Verrett för att ha hjälpt honom genom dessa smärtsamma upplevelser.

– Du tog emot slagen för mig, när kroppen inte orkade mer, skrev han på Facebook 2013 när han gratulerade sin syster på mors dag.

Annons

Tiana tror att Durek fortfarande påverkas av sin uppväxt.

– Han hjälper människor. Men som jag har sagt skadar han också människor. Det är det här som är så förvirrande, och som har plågat mig. Till slut har jag kommit till slutsatsen att om du sårar andra människor är det inte OK, säger hon.

Tiana säger att Durek hade en fantastisk karisma.

Black Lives Matter-rörelsen har också inspirerat Tiana Griego att berätta om sitt liv med Durek nu.

– I BLM är budskapet att du är en del av problemet om du bara ser på när andra behandlas dåligt. Och jag känner att jag är en del av problemet om jag bara sitter här och ser andra som behandlas illa av Durek. Jag hör hela tiden nya historier, för det händer fortfarande, säger hon.

Om det är något hon vill är det att människor slutar vara rädda för att säga ifrån.

Annons

– Om du har haft en dålig upplevelse med Durek Verrett, bör du också träda fram. Det finns så många människor som tror att Durek är en underbart kärleksfull och varm person. Men det är han inte, säger hon bestämt.

Ingen kommentar från advokat

Norska Se og Hør har kontaktat advokat Richard Gora i USA och ställt honom flera frågor om brevet han har skickat till Tiana Griego på uppdrag av prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett. Han har inte svarat på deras förfrågan.

Ingen kommentar från Durek

Norska Se og Hør har skickat ett antal frågor till Durek Verretts manager, Alexandria Alava. Hon har inte svarat på frågorna.

Ingen kommentar från Märtha Louise

Norska Se og Hør har skickat följande frågor till prinsessan Märtha Louise – via hennes manager Carina Scheele Carlsen:

I ett Instagram-inlägg har du kritiserat pressen för att dela historien om Dureks tidigare fästman – utan att kontrollera fakta. Nu har Se og Hør intervjuat hans tidigare manager Tiana Griego, som kan bekräfta Hank Greenbergs historia. Har du någon kommentar till det?

Annons

Tiana Griego har också fått ett brev från advokat Richard Gora, skickat på uppdrag av dig och Durek Verrett, där hon hotas av rättsliga åtgärder. Har du någon kommentar till det?

Finns det fler än Hank Greenberg och Tiana Griego som har mottagit ett sådant brev?

Varken prinsessan eller hennes manager har svarat på förfrågan.

Ingen kommentar från hovet

Norska Se og Hør har skickat följande förfrågan till norska hovets informationschef, Guri Varpe:

Durek Verretts tidigare manager i sex år, Tiana Griego, har mottagit ett brev från den amerikanska advokaten Richard Gora – skickat på uppdrag av Durek Verrett och prinsessan Märtha Louise. Griego hotas med rättsliga åtgärder om hon berättar om sina erfarenheter med shamanen.

Har hovet någon kommentar till att Märtha använder prinsesstiteln i ett sådant sammanhang?

Hovet vill inte kommentera denna fråga till norska Se og Hør.

Annons
Annons