Tragiska nyheter från England – drabbar prinsessan Margaretha

prinsessan margaretha

Kungafamiljen lär vara oroliga för prinsessan Margaretha.Det kommer otäcka nyheter från England.

Prinsessan Margaretha har bott tryggt i sitt hem i grevskapet Oxfordshire i decennier. Men nu har den forna tryggheten eroderat fullständigt.

Det råder tuffa coronatider i Storbritannien. Landet är på väg att gå om Italien i tabellen över vilket europeiskt land där flest personer avlidit i sviterna av covid-19. I skrivande stund ligger antalet döda på nästan 28 500.

Prinsessan Margaretha – så drabbas hon av coronaviruset

Margaretha, under gladare tider.

Margaretha, under gladare tider.

Samtidigt har premiärminister Boris Johnson och hans regering fått tuff kritik för hur dåligt rustad nationen var inför krisen. Vid flera tillfällen har läkare och sjuksköterskor uppmärksammat att det råder brist på smittskyttande utrustning, vilket har lett till att vårdpersonal utsatt sig för stora smittorisker.

CNN har pratat med en högt uppsatt mikrobiolog som är djupt kritisk mot politikerna.

– Jag förstår inte hur de tänkte, att de inte gav besked till sjukhusen att förbereda sig. Det var ett misstag, säger forskaren, som vill förbli anonym.

För kungafamiljen är detta såklart ett orosmoment med tanke på Margaretha. Det är inte heller så att Oxfordshire varit förskonat från viruset. Enligt lokaltidningen The Oxford Mail har nästan 1600 invånare blivit bekräftat smittade – och av dessa har 136 avlidit.

Men Margaretha har klarat sig undan, vad vi vet. Senast vi hörde om henne var i början av april.

– Alla mår bra och kungasyskonen har kontinuerlig kontakt. Särskilt nu i dessa tider, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då.

Prinsessan Margaretha lever numera ett hyfsat anonymt och stillsamt liv. Hon har inte haft några andra prinsessuppdrag än den årliga invigningen av Svenska kyrkans julbasar i London – och det har hon de senaste åren tackat nej till.

“Är ofta ute och promenerar”

När Expressen var i besök i Oxfordshire för några år sedan fick de sig en pratstund med Margarethas granne John Pritchard.

– Hon är ofta ute och promenerar så vi brukar stöta på varandra. Jag känner henne inte jätteväl, men hon är alltid väldigt trevlig och pratig när vi ses, sa John då.