Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tråkiga beskedet till Estelle – får inte träffa Leonore

05 nov, 2022, 05:00 
Indra Nordemar

Det kommer dröja innan prinsessorna får ses igen...

Annons
Därför nobbar Madeleine Nobelfesten 2022 – hovet bekräftarBrand logo
Därför nobbar Madeleine Nobelfesten 2022 – hovet bekräftar

Just nu är det mycket som händer i kungafamiljen. Kungaparet är på resande fot, kronprinsessfamiljen är på semester, Carl Philip är tillförordnad kung, och Madeleine gör sig redo för jobbresa i Brasilien.

Ja, där är ju även kungen och drottning Silvia, samt Victoria, Daniel och barnen. Men de sistnämnda är där för att njuta av sol, bad och lediga dagar, medan kungaparet varvar nöje med nytta.

Och snart ansluter Madeleine, men hon kommer inte träffa sin storasyster, varken nu eller under Nobel. Vilket innebär ett väldigt tråkigt besked till prinsess-kusinerna Estelle och Leonore.

Därför dissar Madeleine Sverige

Victoria och Madeleine har inte träffats sedan i somras. Madeleine bor ju drygt 800 mil bort, på andra sidan Atlanten i Florida. Men minst två gånger per år brukar hon och familjen resa hem till Sverige.

Annons

Många hade därför hoppats på att hennes nästa vända till Sverige skulle bli lagom till Nobelfesten, men på fredagen bekräftade hovet för Svensk Dam att så blir det inte.

– Generellt kan man säga att prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill gärna deltar om de i samband med Nobelfesten är i Sverige, eller har någon annan aktivitet i Sverige, men har de inte det är avståndet för långt för att delta, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessorna Estelle och Leonore håller ihop när de väl träffas.

Kusinerna Estelle och Leonore får inte träffas

Det innebär ju också att kusin-bästisarna Estelle och Leonore inte får träffas på ett bra tag framöver.

– När Florida-familjen är i Sverige vill Estelle och Leonore passa på att leka ostört. Det här betyder också att saknaden är extra stor när de inte ses, har Ellen Myrgård mångårig reporter på Svensk Dam tidigare uttryckt.

Så tråkigt för prinsessorna som troligen hade sett fram emot att ses nästa månad när Nobel äger rum. Och de kommer inte heller ses i Brasilien. Madeleine åker nämligen dit på egen hand – dessutom åker kronprinsessfamiljen hem samtidigt som Madeleine anländer nästa vecka.

Vi får hoppas på en återförening till jul i stället!

Foto: TT

Annons