Tuffa beskedet till Charlene på kliniken – Albert lämnar mitt i krisen

Tuffa beskedet till Charlene på kliniken – Albert lämnar mitt i krisen

Ännu ett bakslag för Charlene, nu blir hon övergiven av Albert.

Furstinnan Charlene har som bekant lidit av sjukdom en längre tid. Detaljerna kring hennes hälsa har hela tiden hållits under radarn. Men i samband med hennes resa till Sydafrika i maj förra året ska hon ha drabbats av en infektion. Efter det följde både operationer och kollaps.

När hon sedan äntligen återvände till Monaco efter ett halvår tog det inte många timmar innan hon skickades i väg igen.

– Det stod klart att min hustru verkligen inte mådde bra, sa furst Albert till People i november.

Och nu lämnar han henne mitt i sjukdomskrisen.

Charlenes tillstånd – kommer dröja innan hon mår bra

Charlene ansågs vara så sjuk och svag att hennes familj höll en intervention för att få i väg henne på behandling. Hon gjorde inga motstånd och nu har hon befunnit sig på kliniken som sägs ligga i Schweiz i månader.

Kliniken är en av världens mest exklusiva och riktar in sig på psykisk ohälsa och boendeproblematik. Som tidigare sagt är det okänt exakt vad hon behandlas för, men uppenbarligen mår hon inte bra.

Hon har levt isär från både furst Albert och tvillingarna Jaques och Gabriella i nära ett år – längtan måste vara outhärdlig från båda hållen, och det verkar inte som att hon blir utskriven inom den närmsta tiden.

– Det kan komma att ta ytterligare ett antal månader innan furstinnans hälsotillstånd är gott igen, har hovet meddelat i ett uttalande.

Furst Albert lämnar Charlene mitt i hälsokrisen

Albert och barnen har besökt Charlene så ofta de kunnat. Senast var under julhelgen då de fick fyra timmar ihop. Men nu ska Albert resa i väg vilket innebär att det inte blir några besök på ett tag.

När allt var lite enklare! Albert och Charlene 2019.

PIERRE VILLARD/SIPA/Shutterstock

Albert har tilldelats ett prestigefyllt hederspris vilket ska tas emot i Göteborg. Det är svenska natur- och djurorganisationen The Perfect World Foundations som tilldelar fursten priset.

Bland tidigare pristagare finns namn som Greta Thunberg och David Attenborough.

"HSH Prins Albert II är, bland annat tillsammans med Prins Carl Philip, utsedd som “beskyddare av naturen” av den internationella naturvårdsunionen IUCN, och har genom åren mottagit ett flertal utmärkelser för sitt miljöengagemang. HSH Prins Albert II är även den enda statschef som genom expeditioner besökt både nord- och sydpolen.", står det på organisationens hemsida.

Det har inte rapporterats om hur länge Albert blir borta. Men vi får hoppas att det inte är alltför länge så att Charlene får träffa sin älskade familj!

Foto: TT

LÄS MER: Drottning Elizabeths straff – prinsen fråntas sina kungliga titlar

LÄS MER: Depressionen efter skilsmässan: "Väldigt ledsen och väldigt ensam"

LÄS MER: Hovets nya besked om hälsoläget på Haga – efter prins Daniels plötsliga sjukdom