Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tuffa beskedet till Ewa Westling – två veckor efter julafton med Daniel och Victoria

04 jan, 2022, 21:06 
AvIndra Nordemar

Ewa och Olle Westling har nåtts av ett tufft besked hemma i Ockelbo – bara två veckor efter att Victoria och Daniel var där och firade jul.

Annons
Kungligheterna som haft covid-19!Brand logo
Kungligheterna som haft covid-19!

Det blev ett efterlängtat julfirande för kronprinsessan Victoria och prins Daniel, men kanske mest för Ewa och Olle Westling som äntligen fick besök av sina älskade barnbarn Estelle och Oscar.

I snart två år har pandemin hindrat familjer från att umgås på det kärleksfulla vis som de är vana vid, och så har det självfallet även sett ut för kungligheterna.

Men livet har sakta men säkert börjat återgå till det normala – restriktioner har lättats och smittspridningen har börjat avta.

Kronprinsessfamiljen passade därför på att spendera årets jul- och mellandagar i det röda kedjehuset i Ockelbo, med Daniels sida av familjen.

Men nu sprids en oro inom familjen efter att kungen och drottning Silvia testats positivt för covid-19.

Ewa och Olle Westlings oro efter kungaparets coronabesked

Der var drottningen som började känna av lindriga symtom, därav testade kungaparet sig och smittan blev bekräftad. Men när, hur eller var drottning Silvia råkat ut för smittan är i nuläget okänt.

Annons

Så sent som den 23 december firade Victoria och Daniel med släkt och vänner drottningens födelsedag med stor fest. Dagen därpå begav de sig till Ockelbo.

Ewa och Olle Westling på kungens 70-årsdag!

Ingen annan förutom kungaparet har visat ett positivt test – och förhoppningsvis förblir det så, både i i kungafamiljen och i familjen Westling!

Det verkar i alla fall som att varken Victoria, Daniel, Estelle eller Oscar ska ha burit med sig smittan till Ockelbo.

– Gällande smittspårningen så kan jag bekräfta att det inte berör barn och barnbarn. Det är säkerställt, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Men även om kungabarnen, barnbarnen och Ewa och Olle är säkra, kvarstår ju allas oro för kungaparet.

Foto: TT

Annons
Annons