Tv-bilderna på prins Daniel väcker reaktioner: "Mest otippat hittills"

Prins Daniel i sommarlov i SVT

Prins Daniel gjorde succé i premiäravsnittet av SVT: Sommarlov under måndagen. Men några tittare gör sig lustiga över prinsens medverkan.

Slå på ljud

Prins Daniel = en del av Sommarlovgänget? Ja, det var nog många föräldrar till små barn som satte morgonkaffet i halsen under måndagsmorgonen när SVT:s populära barnprogram gästades av prinsen på Haga.

LÄS MER: Victorias romantiska utekväll med Daniel på bröllopsdagen

Daniel känner programledaren Alex Hermansson sedan tidigare och det kungliga samarbetet som utspelade sig under premiäravsnittet passar prinsen, som handen i handsken. Nytt för i år är nämligen att gänget som leder Sommarlov vill uppmuntra alla barn till mer aktivitet via någonting de kallar för sin "Rörelse-rörelse". Och Daniel fick äran att inviga utmaningen och klippa bandet på ett gammaldags, kungligt, vis. Dessutom sa han några väl valda ord till alla barn hemma i tv-sofforna.

Prins Daniel gäst i Sommarliv i SVT

– Det är så himla viktigt att vi rör på oss. Det kan vara att man cyklar till stranden istället för att ta bussen eller att man dansar eller hoppar eller vad man än gör. För varje dag behöver vi rörelse, då blir vi mycket piggare och gladare och särskilt ni barn behöver röra er varje dag. Hitta någonting ni tycker om, någonting som är roligt. All rörelse räknas. Ärade Sommarlovstittare, i och utanför Sveriges rike, härmed har jag den stora äran att förklara Sommarlovs Rörelse-rörelse invigd.", sa Daniel i sitt tal.

Prins Daniel i SVT:s Sommarlov med Sommarskuggan
mskogstrom

Tv-bilderna på Daniel väcker reaktioner

Och dessutom fick Daniel träffa den omåttligt populära figuren Sommarskugan, som är ett stående element i programserien. Vissa tv-tittare, som efter programmet gick in och kommenterade bilderna på Daniel på kungahusets Instagram, gjorde sig lustiga över prinsens medverkan och menade att det hade varit roligt om prinsen gästade Sommarlov – i Sommarskugge-dräkten!

LÄS MER: Så fick Victoria och Daniel sina superkroppar

"Skulle vara den mest otippade Sommarskuggan hittills", skriver någon.

"Jag tror att Daniel är Sommarskuggan", skämtar en annan.

LÄS MER: Prins Daniels oväntade pik till Youtube-stjärnan Therése Lindgren

Foto: TT