Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna från Sverige som får Madeleine att jubla – nu händer det

29 dec, 2023, 19:00 

Prinsessan Madeleine har all anledning att bänka sig framför tv-rutan!

Annons

Snart rings det nya året in – och vilket händelserikt år vi har haft! Speciellt när det kommer till det kungliga. Kungen har firat 50 år på tronen, Silvia har fyllt 80 år och prinsessan Madeleine har meddelat att hon ska flytta hem till Sverige.

Men innan vi välkomnar 2024 finns det ytterligare en sak att se framemot – som Madeleine säkerligen längtat efter!

Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”

Sanna Nielsens ord om inspelningen av Stjärnorna på slottet

Dagen innan nyårsafton har nämligen Stjärnorna på slottet premiär på SVT. Det är den artonde säsongen som går av stapeln, och visst är den som namnet avslöjar stjärnspäckad: Sanna Nielsen, Mark Levengood, Pernilla Wiberg, Marcus Samuelsson och Caroline Af Ugglas.

Annons

Nytt för i år är att det inte bara är kulturprofiler som medverkar, vilket därmed öppnade upp slottsdörrarna för Pernilla Wiberg och Marcus Samuelsson.

Under sommaren hängde gänget under några intensiva dagar på Bäckaskog slott, och nu får vi äntligen se vad som kokats ihop. På Instagram har Sanna Nielsen hintat om att det blir en alldeles särskild säsong:

– Vilken upplevelse, vilken fantastisk mat och vilka otroliga människor jag får lära känna. Glad och tacksam för varje minut jag får vara här.

Prinsessan Madeleines vänskap med Marcus Samuelsson

Och den som kan sina kungavänner vet att det finns ett namn som sticker ut, nämligen krögaren Marcus Samuelsson! Han är god vän till prinsessan Madeleine och Chris O'Neill, så visst kan man tänka sig att Madeleine längtar efter att se programmet! Det är dessutom just Marcus som är värd för säsongspremiären – och under lördagen sänds det äntligen!

Annons

Madeleine och Marcus träffades i New York, dit han flyttade för att satsa på karriären. Han lyckades, och blev restaurangchef på Michelinkrogen Aquavit.

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och Marcus Samuelsson
Madeleine, Chris och Marcus ute i New York.

Sedan dess är de goda vänner, och Marcus engagerar sig mycket i World Childhood Foundation så de träffas ofta på middagar och vimmel som stiftelsen arrangerar. Dessutom var Marcus och hustrun Maya Haile givetvis gäster på prinsessparets bröllop 2013!

Prinsessan Madeleine och Drottning Silvia med mästerkocken Marcus Samuelsson med sin fru modellen Maya Haile
I höstas dök Marcus och Maya upp på Childhoods välgörenhetsgala i New York.

Foto: TT

Annons