Tv-kanalens bisarra idé: Han ska spela kungen

Kung Carl Gustaf

TV4 gör en tv-serie om kungafamiljen. Nu har det dykt upp ett radikalt förslag om vem ska spela kungen.
Johan T:s varning till kungfamiljen: ”Kan bli riktigt jobbigt”
Slå på ljud

TV4 ska göra en tv-serie om vår kung. Det är nyheten som just nu diskuteras vid köksbord och vattenkylare runtom i landet.

Och alla undrar nu samma sak: vem ska spela kungen?

Så här sa seriens manusförfattare Åsa Lantz till DN, när hon fick önska fritt.

– En skådespelare som jag inte kan få bort från näthinnan är Joel Kinnaman. Jag ser honom lite snett bakifrån med det där sättet att hålla nacken rak och stram. Han skulle vara fantastisk som den vuxna kungen, men det är, som sagt, in my dreams, haha.

Men faktum är att SVT Kulturnyheterna la fram ett eget namn redan i höstas, när fjärde säsongen av Netflix-succén The Crown hade premiär. Då spekulerade man i vilka som skulle spela medlemmarna i den svenska kungafamiljen ifall ett svenskt The Crown sjösattes.

Skulle Larry David funka i rollen som kung Carl Gustaf?

De ganska så radikala förslagen lades fram med en rejäl glimt i ögat.

– Kung Carl XVI Gustaf skulle med fördel kunna göras av Larry David, känd från Seinfeld och Curb your enthusiasm och lite grann kung av social ångest, skulle man kunna säga, sammanfattningsvis, sa reportern.

LÄS MER: Kungens hemliga grabbgäng – Silvia tvingades säga ifrån

Cher som drottning Silvia

Men Kulturnyheterna var inte klara där. De hade också en tanke om vem som skulle kunna göra rollen som drottning Silvia.

– Varför inte ge den rollen till Cher? Jag menar, jättebra. En fantastisk skådespelare. Mångalen från 1987 är en klassiker.

– Som kronprinsessan Victoria, låt rollen gå till Keira Knightley. Blicken – check- Käkparti – check. Prins Carl Philip skulle kanske kunna göras av Orlando Bloom. Båda är motorsportsintresserade och skönlockiga.

– Prinsessan Madeleine hade kanske kunnat spelas av Allison Williams, känd som den väldigt ångestdrivna och självhatande och också väldigt självälskande karaktären Marney Michaels i tv-serien Girls. Hon hyser musikerambitioner, medan Madeleine kanske vill bli författare.

Kulturnyheterna rundade av med att föreslå Tom Cruise som prins Daniel, Meghan Markle som prinsessan Sofia och Ben Affleck som Chris O'Neill.

LÄS MER: Hemliga sällskapen runt kungen – ritualer, kvinnoförbud och maktspel

LÄS MER: Silvia har valt sida – så är relationen till svärsönerna egentligen

LÄS MER: Silvia och familjesjukdomen – planen med kungen: "Viktigt"