Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tv-tittarnas ilska efter bilderna i Babben Larssons nya program: "Bedrövligt"

16 nov, 2021, 10:00 
https://image.svenskdam.se/image-6152543?imageId=6152543&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Ellen Myrgård Lindén
Ilskan mot ”1 mot Sverige” i SVT

SVT:s nya familjeunderhållning ”1 mot Sverige” blev först hyllad men nu är tv-tittare upprörda efter en händelse med en träbåt.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?

SVT:s nya söndagsunderhållning, med Babben Larsson, 65, genomför Erik Ekstrand, 42, och Farah Abadi, 33, i spetsen, hade premiär i oktober och fick en riktigt lyckad start. 1,1 miljoner svenskar bänkade sig framför tv-apparaterna för att följa den direktsända frågesporten med spektakulära experiment.

Men efter succéstarten gick det snabbt utför och nu är många tv-tittare irriterade på SVT-programmet.

SVT:s nya program med Babben Larsson får kritik

I det senaste avsnittet leder Erik Ekstrand nämligen ett experiment där en 1 200 kilo tung träbåt lyfts upp 45 meter med en lyftkran, för att sedan släppas och krossas mot marken. Experimentet har fått många träbåtsentusiaster att rasa och i en stor Facebookgrupp diskuteras det om hur ”bedrövligt” det är att skrota en träbåt på det sättet.

Annons

”Det är tråkigt om folk är upprörda, och vi skulle ha varit tydligare i programmet att båten var i dåligt skick", svarar Haida Jamshidi, projektledare på SVT, i ett sms till Aftonbladet.

Erik ekstrand svt

Programledaren Erik Ekstrand kommenterar händelsen så här:

– Om man kollar på Blocket eller liknande, det skänks ju bort för att folk inte har ork och tid att ta hand om det och hålla saker vid liv, hur fina de än är. Tyvärr. Det är en sådan grej. Kolla på alla gamla pianon som skickas på tippen varje dag. Tycker jag om det? Nej, det tycker jag också är värdelöst. Tycker jag att det är bättre och roligare att man släpper en träbåt från en lyftkran än att man bara åker till tippen med den? Ja, absolut, säger han.

Foto: TT

Annons