Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-stjärnan träder fram – berättar sanningen om Daniels beteende bakom kameran

13 feb, 2024, 09:00 
Nu berättar TV4-stjärnan om mötena med kungen och prins Daniel.
Annons

För tre år sedan stegade en stolt Leif GW Persson fram, såg kungen i ögonen och stod bara några centimeter ifrån Carl Gustaf när han med glädje tog emot H.M. Konungens medalj i 12:e storleken i högblått band.

Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kampBrand logo
Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kamp

Medaljen fick han för ”sina framstående folkbildande insatser som kriminolog”. Ceremonin var högst formell, men faktum är att Leif GW och kungen är vänner sedan tidigare och har jagat ihop flera gånger.

De är ju dessutom grannar i Sörmland, kungen bosatt på Stenhammar och GW på Elghammar, vilket gör att det blir betydligt lättare att ge sig ut i de svenska skogarna tillsammans när jaktandan faller in.

Annons

– Ja, Hans Majestät har varit här vid några tillfällen, har en stolt Leif GW berättat för Svensk Dam.

Kung Carl Gustaf
Kung Carl Gustaf har jagat flera gånger med Leif GW Persson.Fredrik Sandberg / TT

Daniels okända möte bakom kulisserna

Kungen är inte den enda kungligheten som fått äran att jaga och lära känna den alltid så omtyckta kriminologen. Även prins Daniel har fått följa med Leif GW i de svenska skogarna och se när ett proffs är ute på jakt.

Det avslöjade nämligen Leif GW själv när han förra veckan gästade Nyhetsmorgon och fick frågor om sin och Daniels relation. Kriminologen berättade då att han så sent som förra året bjudit in Daniel, men att han då fått nobben.

Annons

– Ja, honom har jag träffat flera gånger faktiskt. Jag bjöd honom på jakt men de var i samband med det här 50-årsfirandet så då kunde han ju inte komma. Det betraktas som laga förfall, sa Leif GW.

Prins Daniel
Prins Daniel blev inbjuden av GW att jaga, men var tvungen att tacka nej på grund av kungligt firande.Pontus Lundahl/TT
Annons

Så är kungen att jaga med

Men främst är det kungen som Leif GW bekantat sig med. De har jagat flera gånger tillsammans och TV4-profilen gillar vad han ser när kungen vandrar runt i skogen med bössan i högsta hugg.

– Ja, det har vi gjort. Ganska många gånger faktiskt. Han är alldeles utmärkt. Det får man väl knappt säga i de tider vi lever. Men han sköter sig med all den äran, sa han och fortsatte:

– Så här dags är han nog till och med bättre än vad jag var, när jag var som bäst. Han är mycket omdömesgill och sådär. Vill inte ställa till med besvär för andra.

Leif GW Persson
Leif GW Persson tycker att kungen är en utmärkt jägare.Alexander Mahmoud/DN/TT

Foto: TT

Annons