Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4:s besked om Anders Pihlblad – därför intervjuar han inte Silvia

23 nov, 2023, 08:13 

Därför medverkar Anders Pihlblad inte i omtalade Silvia-dokumentären.

Annons

Det har blivit en årlig tradition som alla kungliga fans blivit bortskämda med. Varje år sänder TV4 en dokumentär om året som gått i det svenska kungahuset, där vi får följa med på både det ena och andra.

Hemliga kvinnorna kring drottning SilviaBrand logo
Hemliga kvinnorna kring drottning Silvia

Nytt för i år är att TV4-profilen Anders Pihlblad landat hedersuppdraget, ett uppdrag som tidigare tillhört Rania Shemoun Olsson, och dokumenterar den kungliga vardag vi alla är så fascinerade av.

– Jag har ju inte gjort det här tidigare. Det här är något helt nytt för mig, men det är väldigt spännande och jag tror att det kommer att bli ett väldigt, väldigt bra program, har Anders sagt till Svensk Dam.

Anders Pihlblad
Den erfarne TV4-profilen Anders Pihlblad följer kungafamiljen under året.

Hektiskt kungaår

Personerna som klipper programmet har nog haft en hel del att stå i. Då inte menat att Anders behövt göra många omtagningar eller liknande när han varit ute på fältet, utan snarare att det råder ett kungligt superår med en uppsjö av spektakulära händelser.

Annons

Kungen har firat 50 år på tronen, prins Daniel har fyllt 50 år och den 23 december avrundas allt med en jättefest då drottning Silvia fyller 80 år. Med andra ord är det ett år där de kungliga festerna avlöser varandra.

På det har flera dokumentärer, filmer och intervjuer med kungafamiljen kablats ut till allmän beskådan – och nu är Silvia, i egen hög person, snart aktuell med en egen dokumentär i TV4.

Drottning Silvia
En ny dokumentär om drottning Silvia sänds i TV4 i samband med hennes 80-årsfirande den 23 december.

Anders Pihlblad intervjuer inte Silvia

Det hade ju inte varit helt otänkbart att det skulle bli just Anders Pihlblad som då fick äran att sätta sig ned med Silvia, ställa relevanta frågor och förhoppningsvis få relevanta svar.

Men så kommer det inte bli, bekräftar nu TV4 för Svensk Dam. I stället är det producenten Christian Arnet, hjärnan bakom kungadokumentären Tronen, som utför det viktiga uppdraget.

”Jättefin dokumentär om drottning Silvia. Producenten Christian Arnet har en otrolig historiekunskap och kan vår svenska monarki på ett mycket bra sätt. Han är bra på att intervjua kungafamiljen. Jag tycker att det märks i programmet att de känner sig trygga och avslappnade”, skriver TV4:s exekutiva producent Malin Knave i ett sms.

Foto: TT/TV4

Annons