Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Tvivlet kring prinsessan Kate efter svåra kampen – hovet vägrar svara

30 jun, 2024, 14:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Många frågor och lite svar om Kates framtida arbetsschema…
Annons
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!Brand logo
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!

Den 22 mars i år gick prinsessan Kate ut med beskedet att hon drabbats av cancer.

Kates egna ord om cancerdiagnosen

I ett videoklipp berättade hon den sorgliga nyheten själv, med prins William bakom kameran.

– I januari genomförde jag en omfattande magoperation i London. Då trodde man att mitt tillstånd inte var cancerogent. Operationen gick bra, men i undersökningar efter operationen upptäckte man cancer.

– Mitt team bestämde då att jag skulle genomgå förebyggande kemoterapi, och jag är nu i ett tidigt stadie av den behandlingen. Det här kom såklart som en stor chock, och William och jag har gjort allt vi kan för att smälta och hantera detta privat, med tanke på vår unga familj.

Efter behandlingen – Kate dök upp på kungligt uppdrag

Videoklippet blev slutet på den långa tystnaden från Kate, och många spekulationer gick i graven. Kate ryggade tillbaka från rampljuset för att fokusera på behandling och sin familj.

Annons

Tidigare i juni fick vi dock se Kate ute i offentligheten för första gången sedan beskedet. Hon stod glatt och vinkade från slottsbalkongen tillsammans med familjen under den årliga militära ceremonin ”Trooping the Color”.

Samtidigt behöver Kates framträdande inte vara ett tecken på att hon snart återgår till jobb. Hovet har tidigare meddelat att de väntar på läkarnas gröna ljus innan prinsessan drar igång med arbetet på riktigt igen.

Får vi se Kate under Wimbledon?

Inför kommande vecka väcks ytterligare frågor. Det är nämligen dags för den stora tennisturneringen Wimbledon att dra igång – ett evenemang som Kate alltid medverkat i.

All England Clubs ordförande Debbie Jeans bekräftade för Telegraph Sport att turneringen ger Kate "så mycket flexibilitet som möjligt”.

Tävlingen pågår mellan 1-14 juli och Kate brukar varje år får äran att presentera troféerna. Förhoppningsvis finns det åtminstone någon dag under perioden den pågår som Kate känner sig pigg nog att delta!

Annons