Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ömmar för drottning Silvia efter nya bilden: ”Hon kan inte göra det”

01 maj, 2024, 05:00 
Drottning Silvia har skapat rubriker.
Annons

Kan drottning Silvia vara en av landets hårdast arbetande 80-åringar? Förmodligen! Och just dessa veckor är det minst sagt full rulle. Kungaparet hann knappt vinka av sina finska gäster innan det nästa vecka är dags för danskt statsbesök – och mitt i allt detta fyller ju kungen 78 år.

Just drottningen har också fått lite extra många rubriker på sistone. Nu sätter man ord på det i direktsänd tv.

Hovets besked om Silvias tråkiga åkomma • Victoria blir officer – ska till skolbänken • Oväntade bilderna på Estelles & Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 17!Brand logo
Hovets besked om Silvias tråkiga åkomma • Victoria blir officer – ska till skolbänken • Oväntade bilderna på Estelles & Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 17!

Drottning Silvia skapar rubriker efter oväntade bilderna

Förra veckan hade Sverige besök av det nya finska presidentparet, Alexander Stubb med hustrun Suzanne Innes-Stubb. De välkomnades traditionsenligt av kungaparet, och togs emot på slottet.

På plats i Stockholm var ett gäng finska journalister, svensk press och glada besökare som ville vinka till våra finska gäster. Men det tog inte lång tid innan fokus skiftades från paret Stubb till drottning Silvia.

Annons

På bilderna från mottagningen på slottet hade Silvia nämligen ett rött blodsprängt öga. Svensk Damtidning sökte hovet, som gav ett betryggande svar:

– Drottningen har utsatts för kalldrag i ögat. I övrigt mår drottningen bra.

Drottning Silvia.
Drottning Silvias blodsprängda öga höll i sig hela statsbesöket.Adam Ihse/TT
Så många miljoner får kungafamiljen i apanage!Brand logo
Så många miljoner får kungafamiljen i apanage!

Ömmar för drottning Silvia efter bilderna från slottet

Ja, Silvia mådde bra och genomförde programmet enligt plan. Via hovet tackade hon också för all omtanke.

Men visst är det lätt att lida med Silvia – en av landets mest fotograferade kvinnor – att det blev så olycklig tajming.

Annons

I Nyhetsmorgon diskuterades Silvias röda öga, och Expressens Maria Brander ömmade för drottningen:

Oavsett vad som hänt, tror jag att vi reagerar på det här för att man känner empati med Silvia. Vi har ju alla varit med om att man vaknar och så har man någon hemsk vagel eller ögoninflammation, så drar man på sig ett par härliga solglasögon och försöker låtsas som ingenting på ett konstigt sätt, säger hon och fortsätter:

– Men hon kan ju liksom inte göra det. Hon måste ju stå här och vara korrekt i sin prydliga rosa kappa och sin pillerburk på huvudet, man kan inte ha Elton John-glasögon då, utan det är mer plikten framför allt.

Foto: TT

Annons