Tyst från Carl Philip och Sofia – efter en vecka med Covid-19

Prinsessan Sofia Prins Carl Philip Corona Covid-19

Ska vi vara oroliga för prins Carl Philip och prinsessan Sofia? Snart en vecka har gått och från Villa Solbacken är det tyst.

I vanliga fall brukar prinsessan Sofia och prins Carl Philip vara hyfsat bra på att lägga ut ny information på sina officiella konton på sociala medier, i alla fall när det händer något stort i familjen. Men nu, snart en vecka sedan de båda – samtidigt – insjuknade i Covid-19 kommer det inga uppdateringar från deras hem Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm.

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias hem Villa Solbacken på Kungliga Djurgården i Stockholm

Tomt utanför Villa Solbacken i höstrusket.

Hovet har dock lugnande besked även i dag, tisdag eftermiddag:

– Prinsparet mår efter omständigheterna bra, hälsar hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Men i övrigt har vi inga fler kommentarer.

Än så länge är det också för tidigt att andas ut. Coronaviruset har gjort sig känt för att vara mycket oberäkneligt och många drabbade har vittnat om en oväntad och plötsligt försämring efter ungefär fem dagar eller en vecka.

Så länge hovläkarna inte har givit klartecken kommer prins Carl Philip och prinsessan Sofia också att få kvarstanna i sin karantän, även om sjukdomssymptomen har klingat av.

Coronadramat i kungafamiljen – detta har hänt

Kungafamiljen.

Det var i torsdags i förra veckan som det stod klart att prinsessan Sofia och prins Carl Philip hade drabbats av Covid-19, den fruktade sjukdom som hittills har tagit mer än 6 798 människors liv här i Sverige. Dagen före hade de börjat känna sig sjuka och testningen bekräftade misstanken. Enligt hovet var symptomen som vid en lättare influensa.

Den smittspårning som gjordes slog dock fast att ingen annan i kungafamiljen eller vid hovet hade blivit smittad.

LÄS OCKSÅ: Hovets besked efter dagens tester – de är smittade i kungafamiljen

LÄS OCKSÅ: Chockbeskedet: Prins William hemligt sjuk i Covid-19

Foto: TT.