Tystnaden från Sofia och Carl Philip

victorias och sofias privata bilder

Victoria kämpar på med sina digitala möten, och låter oss få följa med varje gång. Men från Sofia och Carl Philip är det tyst.

Det var inte bara kronprinsessan Victoria som distansjobbade i går. Även prins Carl Philip och prinsessan Sofia hade enligt hovets kalender videosammanträde, närmare bestämt i Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse, ett uppdrag som Sofia klämde in vid sidan av sitt nya jobb som sjukvårdsbiträde på Sophiahemmet.

Sofia och Carl Philip på möte med Prinsparets stiftelse

Så här brukade det se ut – innan slottet stängde igen och alla fick börja jobba hemma.

Stiftelsen fokuserar på deras hjärtefrågor som tryggare nätvardag och på att underlätta livet för alla de som kämpar med sin dyslexi. Och i vanliga fall brukar Sofia och Carl Philip lägga upp en bild i sina sociala medier från mötet.

Men den här gången har det varit tyst, och livstecken vad gäller den här saken är inte heller att vänta från hovet, som verkar dra en rätt så skarp gräns mellan kärnan i kungahuset, (som ju sedan i höstas utgörs av kungen, drottningen och kronprinsessan med familj) och i det här fallet prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och kungen.

Den kungliga kärntruppen, sedan i höstas.

Arbetet med stiftelsen är ryggraden i Sofias och Carl Philips kungliga verksamhet och själva beskriver de uppdraget så här:

– Genom sin stiftelsens arbete vill vi skapa en dialog och förutsättningar för ett tryggare och schysstare internet samt ökad respekt och förståelse för personer med dyslexi.

Sofia och Carl Philip – så jobbar de

Innan coronakrisen dundrade in brukade deras jobbmöten hållas på Kungliga slottet, och så fick vi se en glimt på deras Instagram.

Sofia och Carl Philip på möte med Prinsparets stiftelse

Prinsessan Sofia i aktion. Prinsparets stiftelse jobbar mot hat och trakasserier både på och utanför nätet.

I bland knäppte de en också bild i det vackra Östra Valvet när de var på väg hem:

Sofia och Carl Philip på möte med Prinsparets stiftelse

Happier days. Sofia och Carl Philip på väg hem från kontoret.

Så har det ju inte kunnat bli den här gången, eftersom de kungliga kontoren är stängda och det är hemarbete som gäller. Men visst hade det varit roligt om vi hade fått en ny bild från det där stiliga hemmakontoret i burspråket på Villa Solbacken?

Prinsessan Sofia på Villa Solbacken.

Håll tummarna för fler bilder från Sofias och Carl Philips hemmakontor!

Foto: TT, Sandra Birgersdotter Ek/Kungliga Hovstaterna, Prinsparet / Instagram.