Ulf Kristersson får inte komma in på slottet – nya bilderna visar

10 mar, 2023, 16:00 

Ulf Kristersson fick aldrig någon inbjudan.

Annons

Ulf Kristersson tillträdde som Sveriges statsminister förra året. Den 18 oktober presenterade han sin regering och senare under dagen deltog han i en konselj på Kungliga slottet.

5 saker du inte visste om Ulf Kristersson
5 saker du inte visste om Ulf Kristersson

Han och de 23 statsråden var först på plats, sen gjorde kungen, med kronprinsessan Victoria vid sin sida, entré genom de höga dubbeldörrarna för att leda konseljen.

Sedan dess har det blivit flera möten mellan Ulf Kristersson och kungen. Kungen träffar statsministern regelbundet för att hålla sig uppdaterad och hur regeringens arbete går.

Ulf Kristersson i hemligt samtal med kungen

När Nobelbanketten var tillbaka i sin traditionsenliga form i december, efter flera år av coronapandemi, var Ulf Kristersson en självklar gäst – som anlände tillsammans med hustrun Birgitta Ed.

Annons

Tillsammans med resten av alla gäster njöt han av en fantastisk trerättersmeny. Under kvällen hamnade han även i ett hemligt samtal med kungen, något som Aftonbladet då rapporterade om.

”Allra längst in i Stadshuset finns ett rum där inga kameror får vara. 15 studenter med band runt axlarna vaktar en avskärmning, så inga obehöriga kan gå in”, skriver tidningen.

”Där inne står statsminister Ulf Kristersson och pratar med kungen”.

Därför bjöds Ulf Kristersson inte in

Under fredagen var det dags för kungen och drottning Silvia att återigen bjuda in politiker till det Kungliga slottet.

Men den här gången saknades Ulf Kristersson.

”I dag gav Kungen och Drottningen lunch för de förutvarande statsråden i den tidigare regeringen, som frånträdde i höstas. Vid lunchen närvarade även Kronprinsessan, Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia”, skriver kungahuset.

Ja, det var kanske inte så konstigt att Ulf Kristersson inte var välkommen in på slottet, då det den här gången var just den tidigare regeringen som var inbjuden på lunch och inte den nuvarande.

Foto: TT/Instagram

Annons