Under krisen – här är kvinnan som kan bli Madeleines viktigaste stöd när familjen är borta

Under krisen – här är kvinnan som kan bli Madeleines viktigaste stöd när familjen är borta
Prinsessan Madeleine är isolerad från sin familj medan coronaviruset sprider skräck i världen. Men en kvinna finns där för att erbjuda stöd.
Annons

Prinsessan Madeleine är extra utelämnad under coronavirusets härjningar. Till skillnad från resten av kungafamiljen, så befinner hon sig inte på svensk mark.

Hon är istället i Florida, där guvernören Ron DeSantis fått stark kritik för hur han hanterat coronakrisen. Det kan visa sig att Florida är ett av de sämsta ställena i USA att befinna sig i just nu.

Annons

Coronavirus: Speciellt stöd för prinsessan Madeleine

Silvia, Madeleine, Per-Olof Lööf, Åsa-Lena Lööf
Drottning Silvia, Per Olof Lööf, prinsessan Madeleine och Åsa-Lena Lööf vid en välgörenhetsgala för Childhood 2011.
Annons

Tack och lov står Madeleine inte helt ensam. Hon har stöd från en person som kanske inte är ett känt namn för allmänheten – men som betyder desto mer för kungafamiljen.

Åsa-Lena Lööf är en god vän till både drottning Silvia och prinsessan Madeleine. En uppgiftslämnare till Svensk Dam har till och med beskrivit henne som Madeleines extramamma.

Hon är extramamma till prinsessan Madeleine

Åsa-Lena bor också i Florida och har vid flera tillfällen hjälpt Madeleine och Chris O’Neill med barnpassning. I USA har man hårdare restriktioner kring “social distansering” än i Sverige – men vi kan ändå utgå från att Madeleine och Åsa-Lena har tät kontakt. Speciellt i detta utsatta läge, där man är beroende av att dela den senaste informationen med varandra.

Åsa-Lena är också en trygg person att ha omkring sig. Hon är pedagog i grunden som utbildad lärare och har varit rektor för Svenska Skolan i London. I Florida har hon inte valt ett liv som inaktiv pensionär. I stället har hon engagerat sig i flera välgörenhetsorganisationer i området Boca Raton.

Annons

Åsa-Lena står drottning Silvia nära och de umgås även privat. Innan prinsessan Madeleine flyttade till Miami brukade drottningen alltid bo hos familjen Lööf när hon var i stan.

Det var också i familjen Lööfs trädgård som World Childhood Foundation hade stor glammig välgörenhetsmiddag 2011, med drottning Silvia och prinsessan Madeleine bland gästerna.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Under krisen – här är kvinnan som kan bli Madeleines viktigaste stöd när familjen är borta”

 1. Bror skriver: 2 april, 2020

  Vore det inte lika så gott att en gång för alla helkroppsgipsa hela kungafamiljen med tanke på deras uppenbara svårigheter att utan stöttning stå på egna ben.


  1. Ulla Lundell skriver: 2 april, 2020

   Eftersom det är så svårt för prinsessan i Florida varför åkte inte hon och familjen till Sverige innan gränserna stängdes?

   Ulla


  2. Mimmi skriver: 2 april, 2020

   Haha 😂 Härlig kommentar Bror


  3. ananas skriver: 2 april, 2020

   Bror

   Veckans bästa 🙂


  4. Leo skriver: 2 april, 2020

   Bror, kul!👍


 2. josefin skriver: 2 april, 2020

  Det är väl knappast P M som utgjuter sig här, utan SvDam som kokar soppa pà en spik. Sà klart PM inte vill vara borta hemifràn under en period av okänd längd. ÀL Lööf o hennes roll har vi hört om förr, senaste var skilsmässa fràn maken efter en affär. Kanske ÀL som behöver stöd 🙂


 3. ma skriver: 2 april, 2020

  Att själv skriva i Tidningar på detta sätt ock beklaga sig som Floridaprinsessan gör, är inte Kungligt.


  1. Desirée skriver: 2 april, 2020

   I vilken tidning har P Madeleine skrivit?


  2. Anna skriver: 2 april, 2020

   ma
   Källa på det?


 4. Minna skriver: 2 april, 2020

  Hur kommer Madde klara den svåra tiden??Intresserar mig inte


 5. Bror skriver: 2 april, 2020

  “… när familjen är borta”.
  Den skrivningen är väl mer passande den dag det hela slutgiltigt är över.
  Och den dagen är inte nu. Tack och lov!


  1. ananas skriver: 2 april, 2020

   Exakt, det skorrade även i mina ögon.


 6. Elna skriver: 2 april, 2020

  Bror du är lysande, huvudet på spiken.


 7. Bea skriver: 2 april, 2020

  Minna,
  Men du kommenterar ju?

  Ulla,
  Tidningen SvD skriver artiklar/reportage inte Madeleine.


 8. Anni skriver: 2 april, 2020

  Herregud – Madeleine är en vuxen kvinna på 38 år, omhuldad sen barnsben men nu med en make vid sin sida att luta sig mot om hon mot förmodan skulle kollapsa av oro i dessa coronatider.. Löjlig artikel.


 9. ATL skriver: 2 april, 2020

  There is not one word or sentence in this “article” mentioning anything Princess Madeleine has actually said. I am sure she copes just like the rest of us with an ounce of responsibility do. I live in Palm Beach county and the virus is now on a steady march through the county. I stay home, read, attend to chores etc. Next week, instead of doing a grocery run, I will order on-line and pick up the cart in the store. Limits exposure. We do not have it as bad as Anne Frank and her family, the people in underground bunkers during the Blitz etc., etc. Suck it up folks and do what is necessary to keep healthy and not spread the virus. Just saw on CNET news the virus has now affected 1 million people world wide.


 10. Eva M skriver: 7 april, 2020

  Det är tidningen som skrivit ihop artikeln. Prinsessan Madeleine har knappast tillfrågats än mindre uttalat sig eller skrivit något.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar