Under krisen – här är kvinnan som kan bli Madeleines viktigaste stöd när familjen är borta

Prinsessan Madeleine är isolerad från sin familj medan coronaviruset sprider skräck i världen.Men en kvinna finns där för att erbjuda stöd.

Prinsessan Madeleine är extra utelämnad under coronavirusets härjningar. Till skillnad från resten av kungafamiljen, så befinner hon sig inte på svensk mark.

Hon är istället i Florida, där guvernören Ron DeSantis fått stark kritik för hur han hanterat coronakrisen. Det kan visa sig att Florida är ett av de sämsta ställena i USA att befinna sig i just nu.

Coronavirus: Speciellt stöd för prinsessan Madeleine

Silvia, Madeleine, Per-Olof Lööf, Åsa-Lena Lööf

Drottning Silvia, Per Olof Lööf, prinsessan Madeleine och Åsa-Lena Lööf vid en välgörenhetsgala för Childhood 2011.

Tack och lov står Madeleine inte helt ensam. Hon har stöd från en person som kanske inte är ett känt namn för allmänheten – men som betyder desto mer för kungafamiljen.

Åsa-Lena Lööf är en god vän till både drottning Silvia och prinsessan Madeleine. En uppgiftslämnare till Svensk Dam har till och med beskrivit henne som Madeleines extramamma.

Hon är extramamma till prinsessan Madeleine

Åsa-Lena bor också i Florida och har vid flera tillfällen hjälpt Madeleine och Chris O’Neill med barnpassning. I USA har man hårdare restriktioner kring “social distansering” än i Sverige – men vi kan ändå utgå från att Madeleine och Åsa-Lena har tät kontakt. Speciellt i detta utsatta läge, där man är beroende av att dela den senaste informationen med varandra.

Åsa-Lena är också en trygg person att ha omkring sig. Hon är pedagog i grunden som utbildad lärare och har varit rektor för Svenska Skolan i London. I Florida har hon inte valt ett liv som inaktiv pensionär. I stället har hon engagerat sig i flera välgörenhetsorganisationer i området Boca Raton.

Åsa-Lena står drottning Silvia nära och de umgås även privat. Innan prinsessan Madeleine flyttade till Miami brukade drottningen alltid bo hos familjen Lööf när hon var i stan.

Det var också i familjen Lööfs trädgård som World Childhood Foundation hade stor glammig välgörenhetsmiddag 2011, med drottning Silvia och prinsessan Madeleine bland gästerna.

 

LÄS OCKSÅ: Så lever Anders Tegnell med sin familj – hustruns kärleksfulla hälsning