Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Unika bandet mellan Sofia och Silvia avslöjat

07 jan, 2020, 13:00 
AvJohanna Lejon
Silvia och Sofia
Prinsessan Sofia har ett alldeles unikt band. Och de är otroligt lika. Speciellt på ett sätt. Det berättas i den nya podcasten Svensk Dam Doku.
Annons

De är exakt lika långa. Lika petita och med samma ovanliga resa bakom sig. Sofia och drottningen är också de enda kvinnliga medlemmarna i kungafamiljen som har tagit det där speciella steget, från den vanliga världen och ut i det starka kungliga strålkastarljuset. Svensk Damtidning har, vid flera tillfällen, berättat om de många likheterna mellan drottning Silvia och hennes svärdotter, prinsessan Sofia.

Silvia och Sofia på prins Gabriels dop.

Sofia och Silvia – lika som bär

Prinsessan Sofia och Silvia har ett alldeles unikt band. De delar dessutom en kamp, kampen för utsatta barn. Men Silvia och Sofia har fler likheter än så. Det hela stannar inte vid deras utseende – eller intressen.

Annons
Silvia och Sofia – lika som bär!

I det nya avsnittet av Svensk Dam Doku, Sofia Hellqvist – Sveriges mest osannolika prinsessa, berättas om denna likhet. En likhet som skapar ett helt unikt, och mycket fint, band mellan drottning Silvia och prinsessan Sofia.

– Drottningen ser verkligen allt och alla. Hon hälsar alltid på alla och har ett fantastiskt lugn, när man pratar med drottningen så känner man verkligen att ”just nu är det BARA jag och drottningen”. Den egenskapen har även prinsessan Sofia. Och det här är ju en egenskap man inte riktigt kan lära sig, man föds med den helt enkelt, säger Margareta Gotthardsson, redaktionschef på Svensk Damtidning, i Svensk Dam Doku.

Annons

Här hittar du Svensk Dam Doku

Svensk Dam Doku

Foto: TT

Annons