Uppgifter: Elizabeths ödesdigra beslut – detaljen som fick Meghan och Harry att lämna kungahuset

Uppgifter: Elizabeths ödesdigra beslut – detaljen som fick Meghan och Harry att lämna kungahuset

Drottning Elizabeths drag inför hela nationen fick bägaren att rinna över för Harry och Meghan.

Kommer Madeleine att göra en Megxit? Herman Lindqvist reder ut!
Slå på ljud

Julen 2019 skulle bli speciell för den brittiska kungafamiljen, men de visste inte om det än. Det var nämligen den sista julhelg de skulle spendera som arbetande kungligheter allihop, innan Harry och Meghan plötsligt skulle ge beskedet att de lämnar kungahuset för att stå på egna ben.

I en ny bok som släpps den 30 november, skriven av Christopher Anderson, kommer det nu fram uppgifter om att drottningens val på juldagen är vad som utlöste prinsparets uttåg bara en vecka in på det nya året, skriver Page Six.

Anledningen hittar vi enligt boken om vi kikar på drottningens jultal från den 25 december 2019.

Elizabeth nobbade Harry och Meghan

I videon ser vi en finklädd Elizabeth framför en pyntad gran på ett Windsor i full juleskrud. På den blankpolerade skrivbordsskivan framför Elizabeth på Windsors slott står tre inramade fotografier. Ett på Elizabeths far, ett på sonen Charles och hustrun Camilla och ett på prins William, hans Kate och de tre små barnen: George, Charlotte och Louis. Prins Harry och hans Meghan finns inte med på bild. Detta trots att året varit historiskt för dem. Våren 2019 kom sonen Archie Harisson till världen och den brittiska kungafamiljen utökades ytterligare.

– När man tänker på det nu, att Meghan och Harry inte är med på bild, är det nästan spöklikt, shar Ellen Myrgård Lindén, reporter på Svensk Damtidning, tidgare sagt i podcasten Svensk Dam Doku.

Hela avsnittet av podden hittar du HÄR.

Den ödesdigra bilden på Elizabeth, där hon utelämnat Harry och Meghan.

Enligt uppgifter till boken ska Meghan och Harry ha tagit så pass illa vid sig av nobben att detta motiverade dem att göra slag i saken och lämna kungahuset för vad som skulle komma att bli för gott. Elizabeth ska dessutom ha medvetet sagt till en ur slottets personal att ta bort fotot på Harry Meghan och Archie innan jultalet spelades in, det fanns alltså tillgängligt men drottningen valde medvetet att ta bort det ur bild.

En talesperson på hovet kommenterade uppgifterna på följande sätt:

”Vi kommenterar inte böcker av det här slaget då det riskerar att ge den något slags auktoritet eller trovärdighet”

LÄS MER: Drottning Elizabeths beslut: ”Meghan portas från familjefesten”

LÄS MER: Elizabeths kyliga markering mot Meghan fångad på bild