Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Uppgifter: Exparet på väg att hitta tillbaka till varandra – bilden som fått ryktena att ta fart

11 feb, 2024, 13:00 
Ellen Myrgård Lindén
Exparet prins Andrew och Sarah ”Fergie” Ferguson kan bli man och hustru igen.
Britterna viskar nu om en återförening mellan de båda.
Kung Charles ska redan ha gett sitt godkännande!
Annons
Prinsen slängs ut från slottet – efter oacceptabla beteendetBrand logo
Prinsen slängs ut från slottet – efter oacceptabla beteendet

Kan prins Andrew och Sarah ”Fergie” Ferguson hitta tillbaka varandra och rentav gifta om sig? Det är en fråga som florerar flitigt i brittisk press. Enligt källor till Daily Mail har kung Charles gett exmakarna sin välsignelse om de skulle bestämma sig för att knyta äktenskapets band igen.

Och det började inte viskas mindre, om en eventuell återförening, när Andrew och Fergie dök upp tillsammans på kungafamiljens årliga gudstjänst i Sandringham på juldagen. Inte hand i hand men med en kärvänlig stämning sinsemellan.

Men den som kan sin kungliga historia vet förstås att Andrew inte behöver sin storebrors godkännande för att få gifta sig. Formellt gäller det bara för de första sex personerna i tronföljden. Andrew är nummer åtta. Men kungens välsignelse anses ändå viktig för alla medlemmar i kungafamiljen.Ett sådant framtida bröllop skulle i så fall bli betydligt mer diskret än det som stod mellan Andre och Fergie år 1986. Fullt med kunglig pompa och ståt.

Annons

Fergies stenhårda krav inför bröllopet

Men vissa blivande brudar är mer kräsna än andra. Då prins Andrew friade till Sarah gav han henne en smaragdring av egen design. Men Sarah var inte nöjd. Hon ville ha en rubin! Och så blev det. Fästmannen fick vackert gå till den kungliga hovjuvelerarna och byta sten. Så om prinsen ska ställa frågan en andra gång så får han allt fundera ett extra varv, innan han väljer ring.

Sarah ”Fergie” Ferguson och exmaken prins Andrew.
Rykten har börjat florera om en återförening mellan Fergie och prins Andrew.BAV MEDIA / SplashNews.com

Paret bor idag bor tillsammans i Windsor’s Royal Lodge och enligt Daily Mails uppgiftslämnare skulle det äga rum i det lilla kungliga kapellet nära deras hem. Platsen där deras dottern gifte sig Beatrice gifte sig med sig Edoardo Mapelli Mozzi, under pandemin 2020.

Annars har ju livet förändrats markant för prins Andrew de senaste åren. 2019 fråntog drottning Elizabeth alla hans uppdrag efter kopplingar till sexbrottsskandalen kring Jeffrey Epstein. Han har även blivit fråntagen sitt apanage på drygt 3 miljoner kronor om året. Men den som har funnits där under de turbulenta åren är exfrun Fergie. De har stöttat varandra genom vått och torrt.

Dotterns ord: "Bästa skilda paret”

Den nära vänskapsrelationen mellan exparet har länge fascinerat pressen. Och är den enda i sitt slag. Åtminstone i den kungliga världen. Som dottern Eugenie själv sagt:

– De är det bästa skilda paret jag känner till.

– Situationen som är nu, att de bor och umgås flitigt tillsammans, verkar passa dem bra. Så varför komplicera det hela?, säger uppgiftslämnaren till Daily Mail.

Foto: TT

Annons