Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Uppgifter: Gigantiska presenten till Estelle – Daniel ett finger med i spelet

27 apr, 2022, 17:00 

Wow! Den nya överraskningen till prinsessan Estelle är minst sagt fantastisk!

Annons
5 underbara ögonblick med Estelle!Brand logo
5 underbara ögonblick med Estelle!

År 2014 väcktes en idé hos kronprinsessan Victoria och prins Daniel, efter att de besökt Umedalens Skulpturpark i Umeå, som samma år utmärktes till Europas Kulturhuvudstad.

Skulpturparken gjorde nämligen ett så pass starkt intryck hos kronprinsessparet, att de ville skapa något liknande i Stockholm.

Två år senare blev denna idé verklighet, då man började med skulpturutställningar på Kungliga Djurgården.

Prinsessan Estelles kulturstiftelse

Dessa utställningar som skedde mellan åren 2016-2018 utvecklades sedan till en stiftelse, som uppkallades efter Victorias och Daniels dotter.

Och sedan starten av Prinsessan Estelles Kulturstiftelse har man alltså presenterat nya konstnärsskap på Djurgården varje år.

Kronprinsessfamiljen träffar dansk-norska konstnärsduon Michael Elmgreen och Ingar Dragset den 7 juni 2021 inför invigningen av konstverket Life Rings på Kungl. Djurgården i Stockholm. Prinsessan Estelles kulturstiftelse, instiftad av Kronprinsessan och Prins Daniel, arrangerar årligen skulpturutställningar på Djurgården. Årets konstverk är det andra permanenta verket som kommer att ingå i en blivande skulpturpark på området.
Sommaren 2021 invigdes konstverket Life Rings av dansk-norska konstnärsduon Michael Elmgreen och Ingar Dragset.

Gigantiska presenten till Estelle – Daniel delaktig

Enligt ett nytt pressmeddelande står det nu klart att Estelle inte bara har fått en stiftelse döpt efter sig, utan nu även en hel skulpturpark.

Annons

Ja, den skulpturpark på Kungliga Djurgården i Stockholm som Prinsessan Estelles stiftelse och Kungliga Djurgårdens förvaltning just nu bygger upp, får alltså namnet Prinsessan Estelles Skulpturpark.

Den 2 juni kommer prins Daniel dessutom att inviga årets skulptur: Wind Sculpture in Bronze I, gjord av årets konstnär Yinka Shonibare CBE.

Skulpturen kommer installeras mellan Rosendals Slott och Ståthållarängen på Kungliga Djurgården, och blir det tredje permanenta verket i samlingen.

Estelle måste vara både glad och stolt över den fantastiska nyheten!

Annons