Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Uppgifterna Madeleine inte vill se – händelsen med Jonas Bergström blev för mycket

Uppgifterna Madeleine inte vill se – händelsen med Jonas Bergström blev för mycket

Nu kommer Jonas Bergströms otrohetsskandal upp till ytan igen.

För drygt 12 år sedan satt en förväntansfull och nervös prinsessan Madeleine på den italienska restaurangen Tarantino i Stockholm. Hon väntade på en man hon aldrig tidigare träffat.

Madeleines ex Jonas Bergström – det gör han idag
0:57

Efter reklamen: Madeleines ex Jonas Bergström – det gör han idag

(0:57)

Slå på ljud

In kom en snygg, framgångsrik och reslig herre med advokatambitioner. Han tog en stol, satte sig vid bordet och presenterade sig som Jonas Bergström. De klickade direkt.

Jonas Bergström och prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström träffades för första gången på en blinddate på restaurangen Tarantino i Stockholm.

C3916/_Patrick van Katwijk

Johan T Lindwall: ”Kommer alltid vara nummer ett”

Strax efter blinddaten var de ett par. Jonas Bergström accepterades snabbt av kungafamiljen. Inte minst kung Carl Gustaf, som verkade ha ett extra gott öga till nya svärsonen.

– Av alla svärsöner som kungen har haft skulle jag vilja säga att Jonas Bergström alltid har och kommer alltid att vara nummer ett, säger Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning.

Exklusivt

TV: Sanningen bakom prinsessan Madeleines och Jonas Bergströms uppbrott avslöjad – efter 12 år

Norska Se och hör om otroheten

Det som verkade bli en underbar kärlekssaga slutade i tårar, flykt och kaos. Strax efter att paret gått ut med sin förlovning tog det inte lång tid innan en otrohetsskandal skakade kungahuset – och löpsedel på löpsedel om Jonas Bergströms otrohet trycktes ut.

Norska Se och Hör, som 2010 intervjuade en norsk kvinna som påstod att hon haft en affär med Jonas Bergström, skriver nu om händelsen och hävdar att det var den publiceringen som fick bägaren att rinna över.

”Bergström ska själv ha berättat för prinsessan om anklagelserna flera månader innan uppbrottet var ett faktum, och hela tiden hävdat att han var oskyldig. Se och Hörs omslag måste dock ha varit spiken i kistan för den svenska prinsessan”‚ skriver tidningen.

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström

Våren 2010 gick prinsessan Madeleine och Jonas Bergström skilda vägar.

SÖREN ANDERSSON

Madeleine flydde till New York

Efter otrohetsskandalen flydde en hjärtekrossad Madeleine till New York. Det var också där hon träffade sin nya kärlek Chris O'Neill, som hon i dag har barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne tillsammans med.

Även om både Madeleine och Jonas har gått vidare efter otrohetsskandalen, så är det fortfarande något som satt djupa spår i den kungliga världen.

– Folk pratar fortfarande om det här, och kommer att prata om det i många, många år framöver, säger Johan T Lindwall.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

Prinsessan Madeleine flydde till New York. Där träffade hon maken Chris O'Neill.

Karin Törnblom/TT

Foto: TT