Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Uppgifterna om prinsessan Sofia sprids i utlandet – nu är det ett faktum

26 jan, 2024, 12:00 
Nyheten om prinsessan Sofia sprids i utlandet.
Annons

Idrottsgalan har blivit något av en tradition för prinsessan Sofia, prins Carl Philip och prins Daniel. Därför var det väldigt trist att Sofia lös med sin frånvaro under årets gala.

Det här är prinsessan SofiaBrand logo
Det här är prinsessan Sofia

I stället fick Daniel och Carl Philip klara sig själva, men det var så klart inte samma sak när de dök upp på röda mattan utan Sofia och såg till att ta några fotografier innan galan började.

– Prinsessan har tyvärr behövt lämna återbud på grund av en kraftig förkylning. Av hänsyn till övriga gäster stannar Prinsessan hemma, sa hovets biträdande informationschef Johan Tegel.

Annons
Prins Carl Philip och prins Daniel
Prins Carl Philip och prins Daniel fick klara sig utan prinsessan Sofia på Idrottsgalan 2024.

Sofias sjukdom

Vid den här typen av galor brukar Sofia alltid höja glamourfaktorn. Så när hon tvingas kasta in handduken på grund av sjukdom, är det så klart många som blir besvikna.

Det kungliga avhoppet fick även internationella medier att lyfta händelsen. Bland annat norska Se och hör, som uppmärksammade Sofias sjukdomstillstånd i en artikel med rubriken ”Avbryter”.

Sofias glädjebesked sprids i utlandet

Nu är Sofia redo att ta sig an sina kungliga uppdrag igen. Under onsdagen bekräftade hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Dam att Sofia mår mycket bättre.

Annons

– Ja, hon deltar och mår bättre.

Även den nyheten har nu blivit uppmärksammad i utlandet. Danska Billed-Bladet skriver om det styrelsemöte som Sofia och Carl Philip deltog i under onsdagen – och glädjen att Sofia är tillbaka!

Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia mår bättre efter sjukdomen.

Foto: TT

Annons