Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Uppgifterna om Sofia kommer upp till ytan – som hon vill dölja

27 feb, 2024, 08:00 
Uppgifterna har nått utländsk press!
Annons

Prinsessan Sofia är en modern prinsessa. Till exempel tillhör hon den skaran kungligheter som har tatueringar! Det var länge otänkbart att ha en "gaddad" kunglighet, men nu är det nya tider och Sofia har sällskap av bland annat kung Frederik och prinsessan Eugeine.

Nu har Sofias tatueringar blivit omskrivna i utlandet – har du koll på alla?

Privata filmen på Estelles födelsedag • Birgitta coolast på Mallorca! • Prislappen på Victorias snackis-ring i USA – 3 kungliga snackisar från vecka 8!Brand logo
Privata filmen på Estelles födelsedag • Birgitta coolast på Mallorca! • Prislappen på Victorias snackis-ring i USA – 3 kungliga snackisar från vecka 8!

Prinsessan Sofias tatueringar omskrivna utomlands

Prinsessan Sofias tatueringar uppmärksammas i tyska Adelswelt, och även om det är långt ifrån lika tabubelagt idag sticker Sofia ändå ut.

Kanske är det för alla inte har koll på Sofias tatueringar, det är ändå så att hon allt som oftast döljer de i olika plagg.

Annons

Men på sin bröllopsdag gjorde hon det motsatta. På nacken har Sofia en sol intatuerad och det var en snackis inför det stora bröllopet: kommer Sofia visa sin tatuering? Det fanns ju de som inte tyckte den var särskilt "kunglig", och hoppades att hon skulle täcka för den. Men Sofia vek sig inte.

När alla blickar var riktade mot bruden, tog hon beslutet att bära en klänning med djup ringning i ryggen, så att ingen skulle missa den skinande solen! I podcasten Monarkerna konstaterar Ebba Kleberg von Sydow och Titti Shultz att det var ett ställningstagande:

– Hon tänker inte ändra sig bara för att en väldig massa andra människor tycker saker.

Förklaringen bakom prinsessan Sofias tatuering

Vad har då Sofia för tatueringar förutom solen? Jo, hon har totalt tre (synliga). En fjäril på bröstkorgen, solen på ryggen och ett aningen gåtfullt tecken på ankeln.

Just tatueringen på ankeln var länge en välbevarad hemlighet, men Svensk Dam lyckades till slut knäcka koden. Det är nämligen fyra bokstäver, närmare bestämt initialerna på alla i familjen:

M som i Marie, E som i pappa Erik, och L och S som i systrarna Lina och Sara.

Foto: TT

Prinsessan Sofias ankeltatuering
En svårknäckt nöt!Foto: TT
Annons