Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här bär Sofia på en hemlighet – som bara de närmsta vet

26 feb, 2024, 06:30 
Här avslöjas detaljen om prinsessan Sofia, men mycket förblir en hemlighet.
Annons

Under lördagen samlades hela kungafamiljen i Slottskyrkan för en fredsbön. Dagen markerade två år sedan Rysslands invasion av Ukraina, och politiker, kungafamiljen och ukrainare samlades i kyrkan för att be om fred.

Kungligheterna var elegant klädda i marinblått, och prinsessan Sofia bar en snygg tweedjacka och kostymbyxor. Runt hennes hals hängde också ett smycke vi inte sett förut, med en alldeles särskild mening.

Privata filmen på Estelles födelsedag • Birgitta coolast på Mallorca! • Prislappen på Victorias snackis-ring i USA – 3 kungliga snackisar från vecka 8!Brand logo
Privata filmen på Estelles födelsedag • Birgitta coolast på Mallorca! • Prislappen på Victorias snackis-ring i USA – 3 kungliga snackisar från vecka 8!

Prinsessan Sofias stilsäkra outfit – så mycket kostar den

Enligt den kungliga modesajten UFO No more kommer prinsessan Sofias jacka från märket Paul & Joe, och det är faktiskt ett nytt inköp! Prislappen? Jo, tweedjackan går loss för hisnande 11 000 kronor – dugligt en prinsessa!

Annons

Sofia lär däremot få valuta för pengarna. Våra svenska kungligheter är riktiga proffs på att bära samma plagg om och om igen!

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip, kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Slottskyrkan för fredsbön
Snyggt, Sofia!Caisa Rasmussen/TT

Den skarpsynte bloggen noterade också ett halsband runt Sofias hals i guld, som hon bar första gången bara några dagar innan. Vid närmare undersökning skriver UFO No more att smycket kommer från Project Playgrounds smyckeskollektion ihop med smyckesdesignern Emma Israelsson.

Project Playground är ju den stiftelse som prinsessan Sofia grundade ihop med vännen Frida Vesterberg 2010, som jobbar med att förbättra livet för utsatta barn och unga i Sverige och Sydafrika. Halsbandet kostar 995:-, och pengarna går raka vägen till Project Playgrounds viktiga arbete.

Annons

– Smyckena symboliserar att vi alla är sammanlänkade, som de band vi på Project Playground ser växa fram varje dag. Sådana starka band är grunden till ett inkluderande och tryggt samhälle där alla får möjlighet att vara med. Att bära de här smyckena är ett sätt att göra skillnad, och ett steg mot en bättre värld, säger Frida Vesterberg i ett pressmeddelande.

Foto. Skärmdump
Annons

Prinsessan Sofias hemlighet – stora frågetecknet

Ett smycke med tung och viktig mening alltså. Men den väcker också en fråga. Halsbandet ser ut som en pusselbit, och på hemsidan skriver man att det går att pussla ihop med ett likadant halsband för att skapa en sluten cirkel som ska representera vår jord.

Visst blir man nyfiken på vem som bär den andra halvan till Sofias pusselbit? Kan det kanske vara prins Carl Philip, eller någon av systrarna? Ja, det är en välbevarad hemlighet som givetvis bara de närmsta känner till. Och nu är det bara att hålla utkik kring prinsens hals ifall vi får svar på gåtan...!

Foto: TT

Annons