Uppmaningen till Daniel – efter bilderna på prinsen i tv

Uppmaningen till prins Daniel efter att han deltagit i SVT:s Sommarlov

Jonas Ekstrmer/TT

Prins Daniel överraskade många småbarnsfamiljen när han gästade SVT:s Sommarlov tillsammans med programledaren Alexander Hermansson och den mytomsbundna Sommarskuggan. Men hans medverkan ledde även till en uppmaning från tv-tittarna.

Titta – kronprinsessparet på första turnén för 2020!
Slå på ljud

Det fanns förmodligen ingen hejd på hur stolta Estelle och Oscar var över pappa Daniel i måndags. Då gästade prinsen nämligen barnprogrammet Sommarlov, i SVT, som leds av Alex Hermansson, Ida On, Angelika Prick, Markus Granseth och den nya programledaren Dante Zia.

Prins Daniel gjorde succé i SVT:s Sommarlov

Daniel var där för att inviga gänget nya utmaning som de kallar för sin "Rörelse-rörelse". En utmaning som går ut på att alla barn som tittar på Sommarlov ska röra på sig mer. Rörelseglädje är ju ett av Daniels favoritämnen och det är inte konstigt att det blev just han som fick klippa bandet och förklara utmaningen invigd. Men det var inte bara Daniels tal om hur viktigt det är att röra på sig som fick tv-tittarna att reagera därhemma. En del uppmärksammade även hans kläder!

LÄS MER: Victorias romantiska utekväll med Daniel på bröllopsdagen

Orden om Daniels kläder – efter tv-sändningen

Vi är många som är vana vid att se kronprinsessan Victorias man i högtidliga uniformer och välstrukna kavajer men i Sommarlov sändning dök Daniel upp i blåa chinos och en avslappnad beige tröja med lång ärm.

Prins Daniel gjorde succé i SVT:s Sommarlov med Sommarskuggan

"Heja prins Daniel! Snyggt jobbat! Snygg i annat än strikt kostym", skriver bland annat en tv-tittarna på kungahusets Instagramkonto.

– Det är så himla viktigt att vi rör på oss. Det kan vara att man cyklar till stranden istället för att ta bussen eller att man dansar eller hoppar eller vad man än gör. För varje dag behöver vi rörelse, då blir vi mycket piggare och gladare och särskilt ni barn behöver röra er varje dag. Hitta någonting ni tycker om, någonting som är roligt. All rörelse räknas. Ärade Sommarlovstittare, i och utanför Sveriges rike, härmed har jag den stora äran att förklara Sommarlovs Rörelse-rörelse invigd.", sa Daniel i sitt tal.

LÄS MER: Så fick Victoria och Daniel sina superkroppar

Foto: TT