Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Uppseendeväckande detalj i bilden på Chris O'Neill väcker spekulationer: "Övertygad"

20 maj, 2024, 04:00 
En bild på Chris O'Neill fick det att spekuleras rejält. Och kanske var det en särskild detalj som avslöjade honom
Annons

Om bara några veckor firar prinsessan Madeleine och Chris O'Neill 11-årig bröllopsdag.

Mycket har hänt sedan den där sommardagen 2013 när de sa "ja" till varandra, och idag har paret tre underbara barn ihop.

Ja, idag är det svårt att föreställa sig kungafamiljen utan Chris O'Neills vid Madeleines sida.

Men när Madeleine började skymtas ute i nattlivet med en mystisk man vid sin sida hade nog inte många gissat vilken betydande roll han skulle få...

Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!Brand logo
Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!

Bilden på Chris O'Neill förvirrar

Madeleine och Chris vägar korsades i New York, dit Madeleine flydde efter den brutna förlovningen med Jonas Bergström. De började umgås via gemensamma vänner – och ett par månader senare började det spekuleras om att prinsessan träffats av Amors pilar.

Annons

Men långt innan världen visste vem Chris O'Neill var, var det nära att han avslöjades på en bild fotad ute i Stockholmsvimlet.

Madeleine var hemma i Sverige för att hälsa på vännerna efter tiden i USA, och skulle tillbringa en sista kväll med tjejgänget.

Vid tillfället bevakade Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall kungafamiljen för Expressen. I boken Madeleine: Prinsessan privat, berättar han:

– De skulle först äta middag, sedan skulle deras amerikanska vänner ansluta till kaffet, skriver Johan T Lindwall.

– Jag fick tidigt höra talas om middagen, som skulle vara Madeleines avskedsmiddag för de gamla vännerna innan hon begav sig tillbaka till USA och sitt nya liv. Däremot kände jag inte till de amerikanska vännerna och den specielle mannen vid namn Chris O’Neill.

Detaljen i bilden på Chris O'Neill – väckte frågor

Vid det här laget var Chris O'Neill helt okänd. Johan T Lindwall som brukar ha stenkoll på kretsen kring Madeleine började spekulera.

Annons

– Jag hade aldrig någonsin sett honom tidigare och var övertygad om att han inte tillhörde någon i Madeleines svenska vänskapskrets. Det måste vara en person som hon hade lärt känna någon annanstans. Kanske i USA?

Han berättar att han noterade att Madeleine och Chris skrattade mycket ihop, och verkade trivas med varandra. Och en detalj stack ut:

– Han hade dessutom ett armband på sig från Childhood. Kanske var det en kollega från Childhoods kontor i USA?

– Ingen av oss hade då en aning om att mannen vid hennes sida bara fem månader senare skulle bli Madeleines nya stora kärlek.

Ja, tänka sig vad tiden går!

Prinsessan Madeleine festar på Riche tillsammans med Chris O'Neill.
En annan bild på Madeleine och Chris ute i Stockholm, fotad sommaren 2010. Även här var han helt okänd för folket.Stefan Jerrevång/Aftonbladet/TT

Foto: TT

Annons