Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Upptäckten i bilderna från Daniels förflutna chockar: ”Hur tänkte du, Daniel?!”

02 feb, 2024, 20:00 
Nu reagerar experten på bilderna!
Annons

När prins Daniel sa "ja" till sin kronprinsessa 2010, sa han också "ja" till ett helt nytt liv. Gymägaren från Ockelbo behövde tänka om rejält. Nu är han prins, och det finns helt nya regler och etiketter att förhålla sig till.

I podcasten Monarkerna pratar Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall om just det – ingifta kungligheter. Och då lyfter han en bild från Daniels förflutna...

7 saker du inte visste om prins DanielBrand logo
7 saker du inte visste om prins Daniel

Prins Daniels tuffa tid – när han började träffa kronprinsessan Victoria

Prins Daniel växte upp som en helt vanlig kille, innan kärleken gjorde honom till prins. Och visst är det svårt att tänka sig att det någonsin varit på något annat vis.

Daniel är ju ett riktigt kungligt proffs, som helt hittat sin roll i kungahuset. Han har hittat sina frågor att engagera sig i: rörelseglädje och entreprenörskap, och använder sin titel till att skapa förändring.

Annons

Men när det började ryktas om att Daniel Westling var Victorias nya kärlek möttes han av motstånd, och tvingades bevisa sig rejält:

– Där var det lite mer att han var hånad och mobbad för sin medelklassbakgrund från Ockelbo. Han kallades bland Victorias vänner för "Bonden". Det var otroligt hemskt hur man raljerade sig kring honom.

Upptäckten i bilderna från prins Daniels förflutna chockar

Ja, Daniel var tvungen att tänka sig för, både hur han betedde sig och klär sig. De första bilderna på Daniel i pressen bar han ofta sportiga kläder och keps – och nu ser vi honom nästan aldrig utan en skräddarsydd kostym.

- Tyvärr är det väldigt statiskt. Det är väldigt fyrkantigt, den här världen. Det går inte att freestylea och tro att du kan komma in och förändra. Det är helt omöjligt. Det ser man oftast när en ny personal kommer in på hovet, i början är de väldigt frispråkiga och väldigt lätta att få tag på. Sen går det ett par månader och då har den drabbats av hovetsjukan –och rättats in i ledet. Det är jättefyrkantigt, konstaterar Johan T Lindwall i Monarkerna.

Men hade Daniel kunnat dyka upp i keps nu då, när han är en rutinerad prins? Det tror Johan T Lindwall, men har har en uppmaning till prinsen:

- Det tror jag. Han skulle kunna dyka upp på nån aktivitet i Hagaparken med barnen och komma i keps. Kanske då en New York Yankees-keps, kanske inte den där Von Dutch-kepsen! Hur tänkte du, Daniel!? Jag fattar inte. Förlåt mig, skojar Lindwall.

Daniel Westling 2002 som pratar i telefon och bär keps
Daniel i keps 2002 – visserligen en som är godkänd av Johan T Lindwall.Aftonbladet/TT

Foto:TT

Annons