Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Upptäckten i bilderna på Madeleine – tydliga förändringen

03 dec, 2023, 20:38 

Här är expertens dom!

Annons

Ända sedan prinsessan Madeleine var ung har hon blivit kallad för en trendsättare. Ja, den moderiktiga prinsessan har alltid varit en källa för inspiration.

Nu synas hennes senaste modeval i fogarna av en expert – och visst kunde man ha gissat att hon skulle hyllas till skyarna.

Glamourprinsessan Madeleine – se hennes stilresa här!Brand logo
Glamourprinsessan Madeleine – se hennes stilresa här!

Prinsessan Madeleine hyllas internationellt för sin stil

Madeleine har alltid lyckats pricka helt rätt när det kommer till kläder. Redan när hon var i 20-års åldern var hon utan tvekan en av Europas mest välklädda sessor, och hennes vardagsstil kopierades av många unga tjejer runt om i landet.

Annons

– Jag tycker det är jättekul med kläder och mode, och det estetiska. Jag tycker det är roligt, sa prinsessan Madeleine i en intervju 2004.

Tuffa jeans med en snygg topp, coola set och eleganta klänningar – Madeleine hade koll på läget.

Och det har hon burit med sig än idag. När Madeleine dyker upp på kungliga tillställningar hyllas hon nästintill alltid, både i Sverige och runt om i världen för sina kläder.

"Prinsessan Madeleine är en av mina favoriter när det kommer till kunglig stil. Det är sällan hon gör ett modefel, och kläderna brukar se snygga ut på henne." Skrev till exempel moderedaktören på den internationella sajten Royal Central 2020.

Upptäckten i nya bilden på prinsessan Madeleine

I veckan var Madeleine hemma i Sverige, för ett möte med World Childhood Foundation och senare en hyllningskonsert till drottning Silvia.

Annons

Till konserten bar hon helsvart – ett par byxor med slits vid fötterna, en delvis skir blus, och en svart kavaj. Hon bröt av det hela med sin guldiga (och svindyra) Valentino-väska.

Prins Carl Philip, prinsessan Madeleine, kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prinsessan Benedikte av Danmark och Tord Magnuson
Så snyggt, Madeleine!
Prins Carl Philip, prinsessan Madeleine, kung Carl Gustaf, drottning Silvia
Även Silvia imponerade med sin look!

I norska Se och Hör uttalar sig Ida Elise Eide Einarsdóttir, mode- och skönhetschef på tidningen KK om Madeleines look. Och hon anar en förändring!

– Prinsessan Madeleine ser så cool ut! Så uppfriskande att se henne i kostym. Ett bra alternativ till festsäsongens klänningar och kjolar förresten.

Madeleines kavaj är ett samarbete mellan budgetmärket H&M och exklusiva Balmain, och även detta hyllas av modeexperten.

– Att hon väljer det framför "the real deal" sänder en signal.

Foto: TT

Annons