Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine bryter tystnaden om blixtresan hem till Sverige – utan Chris: "Jag är..."

02 dec, 2023, 19:19 

Nu delar prinsessan sina första ord om resan.

Annons

I veckan befann sig prinsessan Madeleine hemma i Sverige för en blixtvisit, och familjen fick stanna hemma.

Det var styrelsemöte ihop med World Childhood Foundation, som Madeleine är vice hedersordförande för, och sedan en hyllningskonsert till drottning Silvia.

Nu delar Madeleine sina tankar om resan, och Childhoods viktiga arbete.

Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!Brand logo
Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!

Prinsessan Madeleines resa hem till Sverige – det hände

Ofta kan Madeleine sköta sitt arbete med Childhood från Florida på distans, men denna gång var det lite extra speciellt, ett styrelsemöte.

Annons

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättade mer för Svensk Dam:

– Det innebär att alla representanter, alla styrelser från samtliga länder för Childhood, kommer till Stockholm för ett årsmöte. Detta möte fortsätter dagen efter och avslutas på Lilla Akademien, där drottningen även bjudit in alla övriga stiftelser.

Ja, på kvällen anslöt även prins Carl Philip och kungen till Lilla Akademien på konsert, som avslutades med ett hemligt party med kungaparet som värdar. Madeleine strålade som vanligt, denna gång i en kaxigt svart dress.

Prinsessan Madeleines första ord om resan hem till Sverige – orden om Childhood

Nu delar Madeleine några bilder från dagarna i Sverige, och väljer också att belysa det viktiga arbete Childhood gör dagligen för att ge alla barn rätt till en trygg barndom och uppväxt.

Annons

– Jag är stolt och inspirerad av den kollektiva inverkan som hela Childhood-teamet gör i våra ansträngningar att skydda barn. Att träffa styrelseledamöter och kollegor under vårt årsmöte stärker oss i att förverkliga vår vision – att stoppa alla sexuella övergrepp och utnyttjande av barn, skriver Madeleine på Instagram och fortsätter:

– Ända sedan min mamma grundade Childhood har vi varit pionjärer, vågat ta okonventionella vägar och investera i nya lösningar för att skydda barn. Vi vägrar att blunda och är fast beslutna att göra vad vi kan för att förhindra att något barn behandlas illa.

Prinsessan Madeleine och kollegor från World Childhood Foundation
Annons
Prinsessan Madeleine, drottning Silvia och kollegor från World Childhood Foundation

Foto: TT/Instagram

Annons