Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Upptäckten i nya bilden på Estelle: ”Kan det verkligen vara så…?”

24 feb, 2024, 18:00 
Hovet delade nya bilder på prinsessan Estelle i och med hennes 12-årsdag. Nu sprids bilderna utomlands – och det görs en upptäckt.
Annons

Hipp hipp hurra! Under fredagen fyllde prinsessan Estelle 12 år, och hon firades självklart rejält hemma på Haga. Hovet delade traditionsenligt en ny bild på Estelle för att uppmärksamma dagen, men denna gång blev det faktiskt ett helt bildspel signerat kronprinsessan Victoria!

Nu har bilderna fått fötter och nått utlandet, och där var man snabba att uppmärksamma en anmärkningsvärd detalj.

Privata filmen på Estelles födelsedag • Birgitta coolast på Mallorca! • Prislappen på Victorias snackis-ring i USA – 3 kungliga snackisar från vecka 8!Brand logo
Privata filmen på Estelles födelsedag • Birgitta coolast på Mallorca! • Prislappen på Victorias snackis-ring i USA – 3 kungliga snackisar från vecka 8!

Upptäckten utomlands efter nya bilden på prinsessan Estelle

– Oj, kan det verkligen vara så att prinsessan Estelle redan är 12 år?

Ja, så inleder tyska magasinet Gala sin artikel om prinsessan Estelle. Och det är lätt att förstå varför.

Det känns ju onekligen som igår en märkbart rörd prins Daniel klev ut i pressrummet på Karolinska sjukhuset i Solna för att berätta om familjens första barn:

Annons

– Imorse klockan 04.26 föddes en 51 centimeter lång, och 3280 gram tung, väldigt söt prinsessa, sa Daniel och möttes av jubel.

– Mina känslor är lite "all over the place". När jag gick från rummet så låg den lilla prinsessan på sin moders bröst och såg ut att ha det väldigt mysigt, så det var svårt att slita sig.

Men faktum är att det gått hela tolv år sedan den dagen. Och prinsessan Estelle har redan blivit van vid det kungliga strålkastarljuset – hon har till och med briljerat på galafest utomlands!

Se hela bildspelet här:

Prinsessan Estelle och kronprinsessan Victorias likhet – här blir det tydligt

Det är inte den enda upptäckten som görs i bilden. Sin vana trogen när det släpps nya bilder på prinsessan Estelle påpekar folk givetvis hur oerhört lik hon är sin mor. Och ju äldre hon blir – desto tydligare blir det!

Prinsessan Estelle i mössa

Denna gång är det den stora tidningen Hello som tagit fasta på hur lika mor och dotter är, och beskriver Estelle som en "kopia" av Victoria.

Kronprinsessan Victoria som barn, och prinsessan Estelle
Victoria till vänster, och Estelle till höger – likheten är slående!Foto: TT

Ja, det är svårt att inte hålla med. Men Estelle har inte bara tagit efter sin mor sett till det yttre. De som står familjen nära vittnar om att Estelle är en liten Victoria-kopia även privat. Som prinsessan Birgitta tidigare sagt till Svensk Dam:

– Hon är väldigt söt. Jag tror hon har ärvt sin mammas känslor och vänlighet.

Även Svensk Damtidnings krönikör Herman Lindqvist, som dessutom varit kungabarnens historialärare ser likheter:

– När Estelle är i publika sammanhang så för hon sig som att hon vet att hon representerar och är iakttagen. Hon verkar klara det väldigt bra och tycker det är roligt, precis som sin mor, har han sagt.

Foto: TT/Kungliga Hovstaterna

Annons