Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Upptäckten om Sofias förändring – tydliga skillnaden: "Mer och mer..."

13 apr, 2024, 19:00 
Nu upptäcks en förändring kring prinsessan Sofia, som uppmärksammas i utländsk press. Och visst är det så himla tydligt!
Annons

Ända sedan prinsessan Sofia sa "ja" till sin prins Carl Philip och blev kunglig har hon charmat svenska folket, och världen, gång på gång.

Hon har hyllats av kungahusexperter som en "social begåvning" och har uppmärksammats internationellt, bland annat för sitt hårda arbete för utsatta barn.

Men det är inte det ända som hänt under dessa nio år. Nu uppmärksammas en stilförändring hos prinsessan utomlands!

Här möter Victoria våren – efter solsemestern • Här powershoppar Silvia Majblomman till alla barnbarn • Kronprinsessan gravid: då kommer babyn – 3 kungliga snackisar från vecka 15!Brand logo
Här möter Victoria våren – efter solsemestern • Här powershoppar Silvia Majblomman till alla barnbarn • Kronprinsessan gravid: då kommer babyn – 3 kungliga snackisar från vecka 15!

Prinsessan Sofias modeförändring – så klär hon sig

Prinsessan Sofia sticker verkligen ut med sin stil. Varje gång hon dyker upp i det offentliga strömmar komplimangerna av fans runt om i Europa in. Hon har ju verkligen hittat "sin" prinsess-stil, som är modern, skandinavisk och enormt trendsäker.

Annons

Hon trivs både i romantiska blusar och feminina silhuetter, och är inte rädd för att blanda in busiga mönster och färg. Dessutom gör hon gärna som sin svägerska Victoria, och väljer ofta svensk och nordisk design.

Prinsessan Sofia och prins Gabriel vid firandet när Stockholm stad arrangerar en jubileumskonsert på Norrbro under lördagen i samband med kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.
Sofia var elegant i trendfärgen babyrosa under kungens tronfirande i fjol.Jonas Ekströmer/TT

Det är ju minst sagt en utmaning, att gå från att vara "vanlig" till kunglig och plötsligt få hela världens dömande blickar på sig. Och visst har man märkt att Sofia varje år blivit allt tryggare i sin roll – inte minst när det kommer till sina modeval?

Annons
Prinsessan Sofia, prins Carl Philip, prinsessan Estelle och prins Oscar anländer till jubileumsföreställning på Drottningholms slottsteater med anledning av kungens 50-årsjubileum.
Sofia vågar! Inför kungens stora firande förra året valde hon chockrosa – så snyggt!Fredrik Sandberg/TT
Annons

Prinsessan Sofias tydliga förändring under åren

Det uppmärksammar nu den tyska tidningen Gala. De tar ett grepp om Sofias stilresa, med fokus på de senaste åren. Och då kommer de med en träffsäker analys:

– Prins Carl Philips fru prinsessan Sofia har inte bara tagit ett större ansvar i den svenska kungafamiljen de senaste åren, hennes stil blir också mer och mer självsäker.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Under kungens tronjubileum hade Sofia en modeuppvisning av rang. Solgult från topp till tå!Jessica Gow/TT

Ja, Sofia blir verkligen allt mer modig och träffsäker i sina modeval, för varje dag som går. Varje gång hon har ett offentligt framträdande väntar man med spänning för att se vilket esse hon plockar fram. Gala sätter ord på det:

Annons

– Den svenska prinsessan har gjort kungafamiljen lite vackrare i flera år: hennes stil blir allt mer djärv och stilren, såpass att hon blir svenskarnas modefavorit.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia närvarar vid symposiet "Ctrl+Rights för ökad trygghet på nätet" på Space i Stockholm
En av Sofias looks i år. Ringingen på blusen är så snygg!JESSICA GOW

Foto: TT

Annons